ERDON Helyi hírek

2013.01.09. 10:57

Ne hagyd magad becsapni!

A mindennapi vásárló talán nem is tudja elképzelni, mennyi kísértésnek van kitéve egy vásárlás alkalmából. Nemcsak a reklámok sokszor megtévesztő hatása, hanem az általa megvett cikkek minősége, megbízhatósága is nagyon fontos.

A mindennapi vásárló talán nem is tudja elképzelni, mennyi kísértésnek van kitéve egy vásárlás alkalmából. Nemcsak a reklámok sokszor megtévesztő hatása, hanem az általa megvett cikkek minősége, megbízhatósága is nagyon fontos. Ha mégis kiderül valamilyen eladói turpiság, akkor a vásárlónak reklamálási lehetősége van. Sajnos a vásárlók nagy része ezzel nem él. Ennek következtében az esetek többségében nem tesz bejelentést, és nem is kér orvoslást, holott a száz év alatt kialakult helyzeten nagyot segíthetne. Ezáltal megindulhatna egy olyan folyamat, amely a jövendőbeli vásárló helyzetén is javíthatna.

Az Országos Fogyasztó Védelmi Hivatal (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ANPC) a napokban tette közzé azt az új telefonszámot 021/9551, amelyen mindenki, aki kifogásolni valót talált az általa megvásárolt áruban, bejelentést tehet.

Mindnyájunk érdekében, éljünk ezzel az alkalommal, mert így lehetővé válhat az, hogy a különböző gazdasági csalások ne szaporodjanak, és a vevők jobban ellenőrzött termékeket, kapjanak.

A vásárlói reklamáció alapján a hatóságok is eredményesebben tudnak fellépni mindazon gazdasági hiányosságok ellen, amik sajnos léteznek.

Hiszen a kolozsvári hivatal adatai alapján a megvizsgált cégek 80%-ban hibát találtak, ami azt jelenti, a gazdasági tényezők 80%-a arról volt meggyőződve, hogy turpiságuk nem tudódik ki, és rosszabb vagy nem megfelelő árut eladva a becsületes vásárlót becsapva haszonra, tesznek szert.

A kárt szenvedő bejelentésével ennek az állapotnak a kialakulását akadályozhatná meg, ha államilag biztosított jogával élve cselekszik

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!