ERDON Helyi hírek

2013.01.23. 16:26

Nagyvárad2020: az utolsó próba

A nagy népszerűségnek örvendő Nagyvárad2020 online vetélkedő elérkezett az utolsó próba meghirdetéséig. Most a város irányítóit és irányítását kell „célba venniük” a csapatoknak.

A nagy népszerűségnek örvendő Nagyvárad2020 online vetélkedő elérkezett az utolsó próba meghirdetéséig. Most a város irányítóit és irányítását kell „célba venniük” a csapatoknak.

 

Az elmúlt néhány hétben a próbák alkalmával a diákok barangoltak már kulturális mezőkön, sétáltak virtuális turisztikai útvonalakon és még zöldebbé varázsolták a várost és a környezetet. Az előző próbák megoldásai elolvashatóak a www.nagyvarad2020.ro honlapon, ahol támogatni lehet a csapatokat like-ok segítségével is, hozzájuttatva őket egy-egy pluszponthoz.

Komoly téma

Az utolsó próba egy kicsit komolyabb témát érint, most a város irányítóit és irányítását kell „célba venniük” a csapatoknak, követve egy magasabb szintű célt, hogy Nagyváradot egy igazi „befogadó  várossá” alakíthassák. Az általános felfogás szerinti kijelentés, hogy Nagyvárad mindenkié, sajnos nem mindig állja meg a helyét. Mindenki szereti és magáénak tekinti szülővárosát, mindenki a legjobbat szeretné a városnak, de sajnos egyes csoportoknak nincs meg a beleszólási joga a különböző döntésekbe. Senkit sem lenne szabad kizárni az esetleges változtatási és fejlesztési döntéshozásokból. A szervező csapat elvárása a diákok felé, hogy szervezzenek vagy tervezzenek olyan befogadó tevékenységeket, amely olyan személyeket és csoportokat céloz meg, akik valamilyen oknál fogva ki vannak rekesztve, vagy véleményüket és akaratukat nem veszik figyelembe a döntéshozásokkor. Elvárásuk, hogy mutassák be a kiválasztott célcsoportot, indokolják döntésüket, hogy miért éppen őket választották. Továbbá vázolják fel röviden a célcsoportok helyzetét, majd erre megoldásként mutassák be az általuk megtervezett tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!