ERDON Helyi hírek

2013.01.07. 13:32

Egyelőre nincs olaj és liszt

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) január 7-től kezdte el újra az élelmiszercsomagok osztását a Sucevei utcai lerakatnál.

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) január 7-től kezdte el újra az élelmiszercsomagok osztását a Sucevei utcai lerakatnál.

Az Európai Unió segélyprogramja keretében újra osztják az élelmiszercsomagokat a Sucevei utcai lerakatnál. Míg korábban már az első napokon hosszú sor alakult ki a lerakatnál, hétfőn délelőtt kevesen mentek el a segélycsomagért. A Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) egyik munkatársa szerint 11 óráig körülbelül húszan voltak ott. Sokan megvárják míg megérkezik az olaj és a liszt is, és csak akkor jönnek el az élelmiszercsomagért – hangzott el. Gheorghe Junc az ASCO munkatársa elmondta, megérti, hogy az emberek idegesek és dühösek, de az ASCO nem tehet semmit az ügyben, ők csak a kiosztást felügyelik. „Mindennap felhívjuk az illetékeseket, de folyton azt a választ kapjuk, hogy nem tudják mikor érkezik meg az olaj és a liszt. A kedvezményezetteknek azt ajánljuk, hogy hívják fel az ASCO-t, hogy ne kelljen hiába eljönniük”-tette hozzá. A lerakat egyébként tegnaptól előreláthatólag március 15-ig fog működni 8-15 óra között. A jogosultak rizst, málélisztet, cukrot, száraztésztát, borsókonzervet, kekszet, babot, paradicsomkonzervet és paradicsomlevet kapnak. Mint megtudtuk, akik felveszik a segélycsomagot, azok utólag a hiányzó termékeket is meg fogják kapni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!