ERDON Helyi hírek

2012.12.16. 13:47

Premfoto Nemzetközi Fotószalon

December 14-én pénteken nyitották meg az Euro Foto Art Galéria idei utolsó fotókiállítását, a Premfoto Nemzetközi Fotószalont.

December 14-én pénteken nyitották meg az Euro Foto Art Galéria idei utolsó fotókiállítását, a Premfoto Nemzetközi Fotószalont.

A tizedik alkalommal megszervezett Premfoto Nemzetközi Fotószalonra érkezett munkákból nyílt kiállítás, amelyen a jelenlevőket Tóth István fotóművész, a Tavirózsa Fotóklub elnöke köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy az Euro Foto Art Galéria a 2012-es évben 17 országos és nemzetközi fotókiállítást szervezett, amelyek mindegyikére ingyenes volt a belépés. A továbbiakban felelevenítette a Tavirózsa Fotóklub által kezdeményezett Premfoto fotószalon történetét is. Elmondta, a Premfotora olyan alkotásokat várnak, amelyeket eddig nem állítottak ki. Az idei szalonra több mint 1000 fekete-fehér és színes munkát küldtek be Európa különböző országaiból és Ázsiából is. Ezek közül a nemzetközi zsűri 156-ot választott ki, és amelyből 101-et tekinthet meg a közönség a galériában. Mircea Maier a fotózási technikák változásáról beszélt. Az eseményen jelen volt Ramona Novicov műkritikus, aki a kiállított munkákat, és magát a fotószalont is értékelte. Az eseményen közreműködött Alexandrina és Florian Chelu, akik megzenésített Shakespeare szonettet, valamint olasz és francia dalokat adtak elő.

Díjazottak

Ebben az évben a legjobb eredményt Tien-Ho Anh vietnami fotóművész érte el, ő kapta a legjobb szerző címet is. A fotóművész összes beküldött fotóját elfogadták és a következő díjakat kapta: két FIAP aranyérmet (fekete-fehér és színes kategóriában), valamint a Romániai Fotóművészek Egyesületének (AAFR) ezüst érmét (fekete-fehér kategóriában). A fekete fehér kategóriában további díjazottak FIAP ezüst érem Vitalii Popkov (Ukrajna), FIAP bronz érem Tordai Ede AFIAP (Románia), továbbá AAFR aranyérmet kapott Le Chau Dao (Vietnam) és bronz érmet Ivan Kulikov AFIAP (Oroszország). Színes képek kategóriájában FIAP ezüstérmet kapott Ion Mărculescu (Románia) és bronzérmet Mátyás Dezső AFIAP (Románia). AAFR aranyérmet kapott Phi Long Vo EFIAP (Vietnám), ezüst érmet Gabriel Bistriceanu (Románia) és László Dezső EFIAP (Románia). Mindkét kategóriában számos dicséretet is osztottak. A kiállítás január első feléig látogatható.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!