ERDON Helyi hírek

2012.12.18. 15:46

Nagyvárad2020: lezárult a vetélkedő első próbája

Az Albin Alapítvány által megszervezett verseny első kihívása a végéhez ért. A résztvevő csapatok szombat éjfélig tölthették fel megoldásaikat.

Az Albin Alapítvány által megszervezett verseny első kihívása a végéhez ért. A résztvevő csapatok szombat éjfélig tölthették fel megoldásaikat.

 

A szervezők egyből a mély vízbe dobták a fiatalokat, mivel indítópróbaként Nagyváradot, mint Kulturális Fővárost kellett elképzeljék a résztvevő csapatok. A feladat teljesítéséhez a csapatok bele kellett bújjanak a nyertes pályázat mögött álló projektcsapat szerepébe. Össze kellett állítsák azt a projektlistát, amely bemutatja, milyen rendezvényekkel, eseményekkel, tevékenységekkel várnák a városba látogató európai lakosságot. Egy olyan projektet kellett bemutassanak, amely által a leghatékonyabban fel lehet hívni a figyelmet Nagyvárad kulturális, fiatalos, lehetőségekben gazdag életére. A projektötletek beküldésére vonatkozólag nem kaptak formai megkötést, így nem meglepő, hogy a Power Pointos prezentációktól kezdődően az illusztrációkon át a videókig terjedt a beküldött munkák bemutatási módja. A csapatok igencsak kitettek magukért, kreativitásukat nem visszafogva képzeltek el merészebbnél-merészebb terveket az egyéves periódusra, így helyet kaptak a különféle fesztiválok, előadások, az új épületek megépítése, a sport- és táncesemények. A beküldött munkákat az alábbi linkeken lehet megtekinteni: http://www.nagyvarad2020.ro/index.php/elso-proba, http://www.oradea2020.ro/index.php/incarcarea-probei.

A csapatok szurkolói december 15-től számítva, 7 napon át szavazhatnak kedvenceik munkáira, ugyanebben az időszakban hozza meg a zsűri is a döntését. A szavazatokat a verseny hivatalos honlapján lehet megtenni: www.nagyvarad2020.ro, www.oradea2020.ro. A versenyre való jelentkezés nem zárult le, az utolsó próba meghirdetéséig folyamatosan be lehet kapcsolódni a kalandokba.

Nagyot gondolni

A projekt a Fondul pentru Inovare Civică és a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe pénzügyi támogatásával, a Raiffeisen Bank támogatásával és a Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile irányításával valósul meg. Kezdeményezők: Albin Alapítvány, Pont Csoport. Partnerek: Nagyváradi Magyar Diákszövetség, Bihar megyei Sport és Ifjúsági Hatóság. Médiapartner a www.erdon.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!