ERDON Helyi hírek

2012.12.04. 12:01

Nagyvárad2020: az első próba

December 3-án útjára indult az Albin Alapítvány által szervezett Nagyvárad 2020 online vetélkedő: a fiatalok véleményére kíváncsiak, hogy milyennek szeretnék ők látni a városukat.

December 3-án útjára indult az Albin Alapítvány által szervezett Nagyvárad 2020 online vetélkedő: a fiatalok véleményére kíváncsiak, hogy milyennek szeretnék ők látni a városukat.

 

Az első próba keretein belül Európa, a kultúra, rendezvények, fiatalság, a turisták és a látványosság kapják a főszerepet. A koncepció alapján el kell képzelni, hogy 2020-ban Nagyvárad nyerte el az Európai Kulturális Főváros címet, amelynek viselése remek lehetőséget nyújt a nyertes városok számára, hogy megmutathassák országuk és városuk kulturális gazdagságát, sokszínűségét. A feladat teljesítéséhez a csapatok bele kell bújjanak a nyertes pályázat mögött álló projektcsapat szerepébe. Össze kell állítsák azt a projektlistát, amely bemutatja, milyen rendezvényekkel, eseményekkel, tevékenységekkel várnák a városba látogató európai lakosságot. Egy olyan projektet kell bemutatni, amely által a leghatékonyabban fel lehet hívni a figyelmet Nagyvárad kulturális, fiatalos, lehetőségekben gazdag életére.

A megoldások a www.nagyvarad2020.ro honlapra lesznek feltöltve december 13-ig, minden beküldött ötlet 13-án éjfélkor kerül nyilvánosságra. Ettől fogva lehet majd beizzítani az ismerősök „lájkoló” ujjait, mivel 5 napon át szavazhatnak majd a munkákra. Ugyanebben az időintervallumban születik meg a zsűri pontozása is. Formai megkötés nincs, a versenyzők készíthetnek videót, képeket, szövegeket, vagy akár ezek egyvelegét. A versenyre való jelentkezés nem zárult le, folyamatosan be lehet kapcsolódni a kalandokba, egészen az utolsó próba meghirdetéséig.

A projektről

Az Albin Alapítvány és a Pont Csoport arra kíváncsi, hogyan gondolkodnak ma a fiatalok. „Nagyváradon számtalan fiatalnak van elképzelése a jövőjéről, de ezekről nagyon keveset tudunk. Keveset tudunk a jelenükről, az életükről, melyet hajlamosak vagyunk leegyszerűsítve képernyős generációnak tekinteni. Ítélkezünk fölöttük, és a »bezzeg a mi időnkben« frázissal lezárjuk a nem is létező párbeszédet. Nem hallgatjuk meg őket, mert úgysem értik a dolgokat. Pedig értelmesek és a jövő róluk szól, az ő életükről. Az én életemről” – vélekednek a szervezők. A projektvetélkedővel épp az a cél, hogy bemutassák a nagyváradi fiatalok elképzeléseit a kultúra, a környezetvédelem, az esélyegyenlőség, városunk jövőjének alakítása területein. A versenyre 4–8 fős vegyes csapatok jelentkezhettek/jelentkezhetnek, az ajánlott korosztály 15–25 év. A verseny 5 próbából áll, melynek végén az első három csapatot egy díjátadó ünnepség keretében jutalmazzák, a legjobb projektelképzeléseket pedig bemutatják. A megmérettetésre november 19-től lehetett jelentkezni a www.nagyvarad2020.ro honlapon. A regisztráció folyamatos, de természetesen előnyben vannak azok a csapatok, amelyek első  perctől részt vesznek a versenyben. A díjátadó rendezvényre várhatóan 2013. február 15-én kerül sor. Bővebb információk a www.nagyvarad2020.ro honlapon, a projekt Facebook oldalán (www.facebook.com/nagyvarad2020), vagy a csapatok@nagyvarad2020.ro e-mail címen. A projekt médiapartnere a Bihari Napló és az Erdély Online is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!