ERDON Helyi hírek

2012.12.23. 11:16

Közös ünneplés az Olaszi templomban

Ünnepi istentisztelettel készültek a karácsonyra a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai és tanárai december 21-én reggel.

Ünnepi istentisztelettel készültek a karácsonyra a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai és tanárai december 21-én reggel.

Péntek reggel a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanárai, diákjai és a szülők közös ünnepi istentiszteleten vettek részt az Olaszi templomban. Kövendi István az iskola lelkésze János evangéliumából választott ige alapján (János 1, 9-12) prédikált. Elmondta, hogy a legnagyobb ajándékot Istentől az első karácsonyi éjszakán kaptuk, egyszülött fiát küldte el az embereknek. Az ajándékban, amelyet Istentől kaptunk, nem csak az öröm van meg, hanem a feladat is: mikor megkapjuk az ajándékot, tudnunk kell azt továbbadni. „Karácsony küszöbén el kell gondolkodnunk, hogy mi már befogadtuk-e Jézus Krisztust, és a fényességet, amely közénk érkezett, tovább tudjuk-e árasztani. A karácsony lényege az, hogy ne csak elfogadjuk az ajándékot, hanem mi is ajándékozóvá váljunk”-mondta el az iskolalelkész.

Ünnepi műsor

Az igehirdetést követően az iskola diákjai rövid karácsonyi műsorral készültek. A hetedik és nyolcadik osztályosok Bere Zsuzsa és Pap Anikó vallástanárnők felkészítésében egy karácsonyi színdarabot adtak elő, míg a hatodik osztály kisdiákjai karácsonyi énekekkel örvendeztették meg a jelenlevőket, valamint a Csendes éj című dalt négy nyelven is elénekelték. Őket Szekrényes-Csűry Ágnes készítette fel. Mészáros Levente két dallal készült, valamint az alkalmon többször is szolgált az iskola kórusa Kis Huba zenetanár vezetésével. A műsort követően Veres Kovács Attila lelkipásztor kiosztotta a Hazatalálás elnevezésű ösztöndíjat, amelyet egy Nagyváradról Kanadába elszármazott házaspár hozott létre az arra érdemes diákoknak. Az ösztöndíjat évente kétszer osztják ki. Ezen az alkalmon a IX.-XII. osztályokból egy-egy diák részesült az ösztöndíjban. Az ünnepi istentiszteletet követően az iskola diákjai és a tanárai édességből álló csomagot kaptak.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!