ERDON Helyi hírek

2012.12.13. 15:18

Közös karácsonyi ünnepség

A Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi székhelyén december 13-án délután karácsonyi ünnepséget szerveztek. Áhítatot tartott Csűry István református püspök.

A Diakónia Keresztény Alapítvány nagyváradi székhelyén december 13-án délután karácsonyi ünnepséget szerveztek. Áhítatot tartott Csűry István református püspök.

A Diakónia Keresztény Alapítvány nappali foglalkoztatójába járó hátrányos helyzetű gyerekeknek és szüleiknek szerveztek karácsonyi ünnepséget csütörtök délután. Ezen az alkalmon az egybegyűlteknek áhítatot tartott Csűry István püspök, aki prédikációjában kifejtette, hogy mindannyian mindig szeretnénk valamiből többet: vagy szeretetből, vagy hitből, lehetőségekből esetleg más javakból. De ahhoz, hogy elérjünk valamit, nem szabad kételkednünk, hanem Isten segítségét kérve, hittel kell hozzáállni a feladatok, problémák megoldásához. Advent bizonysága annak, hogy Jézus Krisztus érkezik, és annak is bizonysága kell legyen, hogy mi egymás felé érkezünk – hangzott el. Az áhítat végén az egybegyűltek közösen imádkoztak.

Előadás

Az ünnepi alkalmon nem csak a nappali foglalkoztatóba járó gyerekek készültek szüleiknek egy karácsonyi verses-zenés előadással, hanem a kicsik is számos meglepetésben részesültek. Ráksi Lajos a Partiumi Keresztény Egyetem egyetemi lelkésze, több hallgatóval együtt átadta az egyetem által szervezett cipősdoboz akció során összegyűlt ajándékokat. A cipősdoboz akciót a PKE évről évre megszervezi, ezzel támogatva a hátrányos helyzetű gyermekeket. Vinczéné Pálfi Judit missziói előadótanácsos, házigazdai minőségében megköszönte a PKE és a hallgatók ajándékait, amelyekkel hozzájárultak a gyermekek karácsonyához. Egy másik meglepetés a bűvész előadás volt, amelyet a gyermekek nagy kíváncsisággal és örömmel fogadtak. Az ünnepség végén a csillogó szemű gyermekek egy szép karácsonyi előadással készültek, amellyel szüleiket és a meghívott vendégeket örvendeztették meg.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!