ERDON Helyi hírek

2012.12.23. 18:27

Karácsonyi DIÓTÖRŐ balett

A Kolozsvári Magyar Opera a karácsonyi és új évi ünnepi hangulatot minél jobban kihangsúlyozandó P.I, Csajkovszkij világhírnek örvendő Diótörő balettjével akarja megtisztelni.

A Kolozsvári Magyar Opera a karácsonyi és új évi ünnepi hangulatot minél jobban kihangsúlyozandó P.I, Csajkovszkij világhírnek örvendő Diótörő balettjével akarja megtisztelni.

Köszönhetően annak is, hogy nem csak a zeneszerző, de a műve, amely utolsó alkotása is, a világ egyik leggyakrabban játszott balettelőadása. Követvén az alap Hoffman- mesét, története karácsony éjszkáján játszódik le. A balettelőadás két felvonásban Peter Wright librettója nyomán készült el.

Vezényel: Matei Pop

Szereplők: Stahlbaum tanácsos: Preda Sever,

Stahlbaumné: Jakab Melinda. Klára: Popa Andreea. Fritz: Tudor Stupar, Hans Peter / Diótörő: Cîmpean Rareş,

Drosselmeyer: Varga Attila, Varázsló tanonc / inas: Hosu Sergiu, Grand adagio: Cristea Diana, Rîpă Alin. Dada: Maja Liliana. Nagymama, nagytata: Mányoki Mária, Kovács Ferenc

Az I. felvonás szólistái: Timofte Daniela, Tőkés Ioana,

Oprean Simina, Kálmán Róbert.

A II. felvonás szólistái: Oprean Simina, Popiţa Viorica,

Barabás Júlia, Jakab Melinda, Göllner Delia, Cîmpean Andreea, Timofte Daniela, Bianca Bor, Pop Radu, Kálmán Róbert.

Az előadás színrevitelében közreműködnek az

Octavian Stroia Balettiskola diákjai. Díszlet- és jelmeztervező: Witlinger Margit. Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre. Karigazgató: Kulcsár Szabolcs. Ügyelő: Gálfyy Erzsébet. A koreográfus munkatársa: Cîmpean Rareş. Rendező – koreográfus: Adrian Mureşan.

Ebben az évben a gyerekek számára a belépés ingyenes. Az operaház a közönségének különböző meglepetésekkel kedveskedik.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!