ERDON Helyi hírek

2012.12.12. 12:49

Jótékonysági akció: 24 óra egy mosolyért

 Nagyvárad- December 21-22-én a váradi Xterra Sportklub Egyesület 24 óra egy mosolyért címmel karitatív eseményt szervez a Lotus Centerben. A Városi Kórház gyermekonkológiai részlegének gyűjtenek.

 Nagyvárad- December 21-22-én a váradi Xterra Sportklub Egyesület 24 óra egy mosolyért címmel karitatív eseményt szervez a Lotus Centerben. A Városi Kórház gyermekonkológiai részlegének gyűjtenek.

 

A részletekről szerda délelőtt a szervezők sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen. Szokolszky István tudatta: a váradi Xterra Sportklub Egyesület első alkalommal szervez teljes egészében jótékonysági sportrendezvényt, melynek alapját a dr. Ritli Lászlóval, a Városi Kórház orvosigazgatójával kötött szóbeli megállapodás képezi. Ennek értelmében az intézmény gyermekonkológiai osztályának vásárolandó speciális berendezésekre gyűjtenek. Egy ilyen gép darabja körülbelül 2 ezer euróba kerül, és kettőt vagy hármat akarnának vásárolni. A rendezvény másodlagos célja ugyanakkor karácsonyi csomagok ajándékozása annak a 40 beteg gyermeknek, akik állandó vendégei az onkológiának.

A karitatív akció lényege, hogy december 21-én 17 órától másnap, december 22-ig 17 óráig a Lotus Center emeleti részén, a mozgólépcsők közelébe három futópadot és három spinning gépet helyeznek ki. Ezek közül kettőt Szokolszky István és Bereczki Tibor fog használni: előbbi 24 órán keresztül folyamatosan szalad, utóbbi pedig pedálozik majd, természetesen az ilyenkor megengedett rövid pihenőkkel, hiszen fizikailag képtelenség egy teljes napig futni vagy tekerni.

Stafétaszerűen

A másik négy gépet bárki használhatja majd, stafétaszerűen. A szervezők azt ajánlják, hogy 15 percig fussanak vagy pedálozzanak az érdeklődők. Szívesen látják a szponzorok jelentkezését is, ezeknek a nevét feltüntetik azokon a mezeken, amelyekben futnak és pedáloznak. Ugyanakkor arra kérik a jelentkezőket, hogy vigyenek magukkal sportfelszerelést. Pénzt tenni a helyszínre kihelyezett speciális urnákba lehet, illetve közvetlenül is adakozhatnak a jótékonykodók, az Xterra számlaszámán: ING Bank RO53INGB0000999902340276.

Szokolszky István azt mondta: nem áll szándékukban világcsúcsot felállítani, csupán jótékonykodni akarnak, erre, illetve a tömegsport népszerűsítésére 2013-ban még jobban fognak figyelni. Bevallotta: bár több éve fut, azért egy kicsit izgul, főleg a monotóniától tart. Szabadban már lefutott egyhúzamban 100 kilométert, de futópadon még nem. Megjegyezte: bármi megtörténhet, hiszen nem lehet tudni, hogy a szervezet hogyan reagál ekkora megterhelésre.

Ciucur Losonczi Antonius

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!