ERDON Helyi hírek

2012.12.17. 13:55

Ifjúsági istentisztelet Várad-velencén

Az idei év utolsó evangelizációs ifjúsági istentiszteletét tartották meg december 16-án a Nagyvárad-velencei református templomban. Igét hirdetett id. Berke Sándor.

Az idei év utolsó evangelizációs ifjúsági istentiszteletét tartották meg december 16-án a Nagyvárad-velencei református templomban. Igét hirdetett id. Berke Sándor.

Az év utolsó ifjúsági istentiszteletét Adventek, várakozások címmel tartották meg. Igei szolgálatot végzett idősebb Berke Sándor tenkei lelkipásztor. Prédikációjában kitért arra, hogy a várakozás mindig jelen van az emberek életében, de sokszor ezek csalódásba fulladnak. Hozzátette, hogy van egy másik várakozás is, az Úr várakozása. Példaként a tékozló fiú történetét említette (Lukács 15, 11-32). „Adventben van a mi Atyánk is, el tudja engedni fiát, de ha az visszatér, ismét befogadja. Az apa nagyobbik fia ugyan végig a háznál marad, de az állandóan lázad és semminek nem tud örülni, még testvére hazatérésének sem. Legtöbben ilyen helyzetben vagyunk, és nem tudunk örülni annak, ha egy testvérünk megtér”- mondta el a lelkipásztor. Ahogy az Úr várakozik gyermekeire, úgy nekünk is várakoznunk kell a Megváltóra, hiszen Isten sokkal nagyobbal akar megajándékozni, mint amire mi várakozunk – hangzott el. A vasárnapi alkalmon a gyülekezet ifjúsági zenekara mellett szolgált az Ady Endre Elméleti Líceum énekkara is Buna Boglárka tanárnő vezetésével. A fiatalok karácsonyi dalokat énekeltek. A legközelebbi ifjúsági istentisztelet Várad-velencén február 3-án lesz.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!