ERDON Helyi hírek

2012.12.11. 08:20

Évzáró borkóstoló

A nagyváradi Zichy Ferenc Borklub december 7-én, pénteken megtartotta évzáró borkóstolóját a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.

A nagyváradi Zichy Ferenc Borklub december 7-én, pénteken megtartotta évzáró borkóstolóját a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban. A borkóstoló meghívottja a Dél Balaton borvidék képviselője, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa, Bujdosó Ferenc borász volt. Kiss Zoltán, a borkóstoló egyik szervezője elmondta, hogy családi pincészetről lévén szó a Bujdosó család minden tagja szerepet vállal a munkában, legyen szó szőlőművelésről, termelésről vagy az értékesítésről. A Bujdosó pincészet körülbelül 80 hektáron gazdálkodnak, fehér- és vörösborokat egyaránt termelnek. E mellett a család a vitorlázás szerelmese is, erre boraik nevei is utalnak. Az est során a következő borokat kóstolhatták meg a résztvevők: Csomó Sauvignon Blanc 2012, Horgony Chardonnay 2011, Nemere Fehér Házasítás 2009, Matacs Szürkebarát Válogatás 2011, Libás Vörös 2012, Sirocco Vörös Házasítás 2008, Ibituba Cabernet Sauvignon 2008, Tramontana Kései Tramini 2011.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!