ERDON Helyi hírek

2012.11.13. 14:23

Zsidó darab és Örkény szerdára

A Bukaresti Zsidó Színház és az Aradi Kamaraszínház egy-egy előadása szerepel az IFESZT szerdai programjában.

A Bukaresti Zsidó Színház és az Aradi Kamaraszínház egy-egy előadása szerepel az IFESZT szerdai programjában.

Délelőtt 10 órától folytatódnak az I-fórum programjai, elsőként a romániai színházi képzés lesz a téma, majd 12 órától Kölcsönhatások címmel Simon Judit újságíró beszélget Sorin Militaru és Szabó K. István rendezővel. 19 órától a Moszkva Kávézóban a Lemon Bucket Orkestra koncertezik.

A címer (19:00, Szigligeti Színház)

A Groisglik család utolsó tagjai egy olyan múlt foglyaiként, amelyben tulajdonképpen tulajdonuktól fosztották meg őket, a Történelem szemétdombjára dobva találják magukat. Emlékekből élnek, és egy sötét melankólia lepi be őket. A túlélési ösztön és a visszatérés vágya a világba, amelyből kizárták őket, erős és embertelen konfliktushoz vezet a család régebbi és újabb tagjai között. A színdarab az emberi érzékenység dicsérete és finom bizonyítása egy paradoxonnak: a jónak tűnő választások később végzetes hibáknak bizonyulnak. Egy zsidó színdarab, lényegében csehovi megvalósításban…

Tóték (21:00, Szakszervezetek Művelődési Háza, színpadi stúdió)

„... az Aradi Kamaraszínház vállalkozása, hogy a Tótékat kartondoboz-mentes rendezésben, tucatnyi sziporkázó rendezői-színészi ötlettel itt most kiviszi a közönség elé, tényleg biztos sikernek látszik, még akkor is, ha Örkény soktucatnyi buktatót rejtett a szövegbe. És csak suttogva jegyzem meg, várhatóan a Tóték lesz az Aradi Kamaraszínház eddig legnagyobb dobbantása.

A főpróbán aztán kiderült, hogy Balog József rendező százméteres gátfutókat megszégyenítő lazasággal ugrotta át az akadályokat. Hál’istennek nincs a színpadon két tonna karton, a dobozgyártást kiválóan legallyazta, nem árulom el miként, tessék majd megnézni.

Irházi János (aradihirek.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!