ERDON Helyi hírek

2012.11.05. 16:13

Végső nyugalomra helyezték Tokaji Ágnest

Hétfőn délután a váradi Rulikowski temetőben temették el a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tokaji Ágnes hegedűművésznőt, tanárnőt.

Hétfőn délután a váradi Rulikowski temetőben temették el a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tokaji Ágnes hegedűművésznőt, tanárnőt.

 

Több mint háromszáz ember gyűlt össze hétfőn délután három órára a Rulikowski temető Városi kápolnájába, hogy megadja a végtisztességet a hatvan éves korában elhunyt Tokaji Ágnesnek, akit római-katolikus szertartás szerint temettek el. A gyászbeszédet Kiss Albert atya, főesperes-kanonok mondta el, Pál apostol Rómabeliekhez írt leveléből, és Máté evangéliumából idézve a megjelent gyászolóknak. Mint fogalmazott, Tokaji Ágnes kezéből kihullott a hegedű, de mi mégis úgy érezhetjük, hogy a muzsikája még itt munkál a szívünkben, a lelkünkben, az emlékezetünkben.

Kiss Albert arra figyelmeztetett: mindig a helyes úton kell megmaradni, ami olyan teher, amit vinni kell, és az elhunyt vállalta ezt a terhet. Kiss Albert felidézte azt az emlékét, amikor a templomban szervezett koncertek előtt Tokaji Ágnes azt szokta mondani: „ha nincs is közönség, én Istennek muzsikálok”, ami azt bizonyítja, hogy a művésznő Isten dicsőségére akart muzsikálni. Kiss Albert felidézte, hogy Tokaji Ágnes alapító tagja volt a Varadinum Vonósnégyesnek, és huszonhárom éven át tagja volt az együttesnek. „Mindig kaptunk tőle valamit, amitől gazdagabbak lettünk”, zárta szavait Kiss Albert. A magyarul, majd románul elmondott gyászbeszéd után a család, a rokonság, a barátok, a munkatársak és az ismerősök méltóságteljesen vonultak a kápolnától Tokaji Ágnes végső nyughelyéhez, ahol örök nyugalomra helyezték Nagyvárad jeles művészét. Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!