ERDON Helyi hírek

2012.11.26. 09:23

Krisztus kezébe kell helyezni életünket

Szabadulás a pokoltól címmel ifjúsági istentiszteletet tartottak a Nagyvárad-velencei református templomban november 25-én. Az istentiszteleten Csáki Márta érsemjéni lelkipásztor szolgált.

Szabadulás a pokoltól címmel ifjúsági istentiszteletet tartottak a Nagyvárad-velencei református templomban november 25-én. Az istentiszteleten Csáki Márta érsemjéni lelkipásztor szolgált.Sokan feltették már a kérdést és foglalkoznak azzal, hogy mi is lesz a halál után? A keresztény ember tudja, hogy mi következik, hiszen a Szentírásban több helyen is le van írva. De mi van azokkal, akik nem keresztények? – tette fel a kérdést Csáki Márta lelkipásztor a vasárnap esti istentiszteleten. Választ erre a Bibliából adott A gazdag ember és Lázár példázatán (Lukács 16, 19-31) keresztül. „A modern ember úgy gondolja, hogy a pokol nem létezik, nem veszik komolyan, de a keresztény ember tudja, hogy van egy hely, amit pokolnak hívnak”. A lelkipásztor kiemelte, hogy fordítási különbségek miatt a szavak más értelmet kapnak, ezért összekeverjük a poklot és a kénköves tavat, valamint elterjedt a purgatórium kifejezés is. Csáki Márta felhívta a figyelmet arra, hogy a Szentírásban is meg van írva, hogy a halál után már nincs megbánás, ezért életünkben kell Krisztus útjára térnünk. „Ahogy életünket éljük, az fogja meghatározni helyünket az örökkévalóságban”.

Krisztus kezében

A pokol ideiglenes állapot, halált követően az elkárhozott lélek itt marad az utolsó ítélet napjáig, amiután a pokol összes lakója, azok akik életükben tudatosan elutasították Jézus Krisztus, belevétetnek a kénköves tóba, ahonnan már nincs szabadulás. „Életünk során nem csak az a feladatunk, hogy magunkat védjük a pokoltól, hanem missziót kell vállalnunk, és embertársainkat is védenünk kell. Akik Krisztus kezébe helyezik életüket, biztonságban vannak, nincs mitől félniük”- tette hozzá végezetül Csáki Márta. Az ifjúsági istentiszteleti alkalmon az Egykor, a Debrecen-kerekestelepi gyülekezet zenekara is szolgált.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!