ERDON Helyi hírek

2012.11.05. 07:11

Halloween parti gyerekeknek

Egy hónapig készültek a váradi Zabhegyezők a szombati Halloween-bulira, melyenk fő témáját ezúttal Shrek és Fiona története ihlette. A gyerekek jól szórakoztak.

Egy hónapig készültek a váradi Zabhegyezők a szombati Halloween-bulira, melyenk fő témáját ezúttal Shrek és Fiona története ihlette. A gyerekek jól szórakoztak.

 

Rögtön a nagyváradi Ady Endre líceum díszterme előtt, az Elhagyatott városba való bejáratnál egy fej nélküli ember vonta magára a figyelmet, de a gyerekeknek legelőször egy boszorkánynál kellett menetlevelet váltaniuk. Amint az ember egyre beljebb haladt a városban, egyik hátborzongató feladat a másikat követte.

A nagyváradi Zabhegyező Gyermekanimátorok az idén Shrek és Fiona meséje köré szervezték a mulatságot: Fionának van egy gonosz keresztanyja, aki elrabolja a lányt. Shrek megpróbálja kiszabadítani, de a tündér-keresztanya ráküldi a szörnyvilágot. Amint Szabó Zsófia és Szakáll Orsolya főszervezőktől megtudtuk, a gyerekek feladata az volt, hogy a szörnyek életét lemerítsék, ehhez pedig helyt kellett állniuk a sok-sok játékosan ijesztő próbán.

Szellemek, farkasok

A fej nélküli embernél például magát a fejet kellett kugligolyóként használják, a múmiánál pedig törölközőbe savarva kellett megtegyenek egy bizonyos távot. A vámpírnál denevéreket kellett kosárba dobálniuk, a szellemnél peidg egy pókhálón kellett átjussanak anélkül, hogy belegabalyodtak volna a szálakba. Volt még ezenkívül boszorkány, akinél a próba abból állt, hogy a gyerekeknek különbző fűszereket kellett szagról felismerniük, a farkas száját jelképező dobozból pedig úgy kellett különféle tárgyakat kivenniük, hogy közben ne érjenek hozá az éles fogakhoz. Volt még ezenkívül rajzolással kapcsolatos próba is, illetve olyan, ahol gyertyákat kellett messziről elfújni. Elhagyott menyasszony, Küklopsz, kalóz, varanygos béka és még sok egyéb, „ijesztőnél ijesztőbb” figura tette próbára a gyerekeket mind az Elhagyatott Városban, mind az Elvarázsolt Kastélyban, illetve a Mocsárban.

Kiszabadították

A szörnyek ereje pedig minden egyes játékkal egyre csak fogyott, végül pedig, a résztvevők rátermettségének köszönhetően sikerült kiszabadítani Fionát, s a gyerekek tánccal ünnepelték a győzelmet. Közben, aki akart, kézműves foglalkozáson vagy arcfestésen vehetett részt, s természetesen a büfé sem hiányzott.

A nagyváradi Zabhegyezők évente több alkalommal szoktak gyerekeknek szóló ünnepségeket szervezni. Jelenleg mintegy harminc tevékeny tagjuk van, mindannyian váradi középiskolások. További részleteket róluk, illetve rendezvényeikről a www.zabhegyezonv.atw.hu oldalon lehet megtudni.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!