ERDON Helyi hírek

2012.11.19. 16:31

Emlékezetes nótaest volt Várad-Velencén

Nagyvárad- Vasárnap nagy sikerű nótaest helyszíne volt a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon. Egyebek mellett Ozsváth József népszerű énekest is köszöntötték 60. születésnapja alkalmából.

Nagyvárad- Vasárnap nagy sikerű nótaest helyszíne volt a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon. Egyebek mellett Ozsváth József népszerű énekest is köszöntötték 60. születésnapja alkalmából.

 

„Telt ház”- akár ezt a táblát is kirakhatták volna vasárnap este a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon ajtajára, hiszen annyian akarták megtekinteni, illetve meghallgatni a meghívott előadóművészeket, hogy egy idő után a szervezők már nem tudtak hova elhelyezni pótszékeket. A több mint 250 résztvevő szemmel láthatóan remekül érezte magát, a gyakran felcsendülő vastapson kívül ennek jeleként könyvelhetjük el azt is, hogy mindenki egyetértett abban: a rendezvényt hamarosan meg kell ismételni.

Az egybegyűlteket Cservák Miklós, az RMDSZ várad-velencei alapszervezetének elnöke üdvözölte nagy szeretettel és tisztelettel. A tömeget látva meghatódottan emelte ki: mennyire lényeges, hogy a magyarok összetartsanak, s a hagyományőrzés, illetve az együvé tartozás szempontjából pedig milyen fontos szerep jut a közös nótázásnak. A közelgő névnapjuk alkalmából a házigazda, illetve az őt követő többi felszólaló is- Ambruzs Ferenc RMDSZ-es képviselőjelölt, aki Ady Endre: Őrizem a szemed című költeményét is elszavalta, valamint Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt- külön köszöntötték az Erzsébeteket, a Katalinokat, az Andrásokat, a Ferenceket és a Miklósokat, valamint mindazokat, akik egyéb családi ünnepeket ülnek.

Születésnap

Az est egyik meghívottja különben a népszerű és közkedvelt nótaénekes, Ozsváth József volt, aki az idén ünnepli 60. évfordulóját, és ez alkalomból ismét elkápráztatta a tudásával hallgatóságát. Szőcs Lőrincz prímás Kovász zenekara (Koszorús Kálmán- cimbalom, Bacsó László- brácsa és Veres Lóránt- nagybőgő) kísérte őt, és rajtuk kívül színpadra lépett még Kiss Lívia is. A kitűnő hangulat és a színvonalas műsor tehát garantált volt, a jól ismert magyar nótákat és operettslágereket a hálás közönség többnyire együtt énekelte a művészekkel. Az pedig már tényleg csak hab volt a tortán, hogy a minőségi zenei élményen túl finom toroskáposztát is kaptak a résztvevők.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!