ERDON Helyi hírek

2012.10.10. 15:05

Saját magának mond ellent a Mecénás alapítvány

A Mecénás alapítvány vezetősége tegnapi magyarázkodás kapcsán szükségesnek tartjuk a következőket megállapítani.

A Mecénás alapítvány vezetősége tegnapi magyarázkodás kapcsán szükségesnek tartjuk a következőket megállapítani.

1. Köszönet a sajtónak: A Mecénás végre fizet adót!

Örömmel nyugtázzuk, hogy a sajtóban megjelent leleplező tudósítások és tegnapi sajtótájékoztatónk után a Mecénás alapítvány „adófizetési stratégiája” hirtelen megváltozott, és hat év után végre befizették törvényes kötelezettségeik egy kisebb hányadát. Szégyen, hogy egyes politikusok éveken keresztül nem fizetnek adót – milyen példát mutatnak?!

2. Kapkodó magyarázkodásuk közben saját magukkal sem értenek egyet az RMDSZ-es vezetők

Míg a Mecénás alapítvány ügyvezetője, Szabó Ödön kijelentette, nem tudott a tartozásról, mert az „könyvelési ügy”, illetve, hogy a 2011-ben indult végrehajtási eljárásról sem tudott, mivel a polgármesteri hivatal csak pénteken, október 5-én értesítette őket, addig az alapítvány „vezetősége” által aláírt tegnapi közleményben azzal magyarázzák a hat éve be nem fizetett ingatlanadót, hogy nem tudtak megegyezni a polgármesteri hivatallal az adótörvénykönyv értelmezéséről. Joggal kérdezzük tehát: ki hazudik, a vezetőség vagy Szabó Ödön?

3. Továbbra is hanyagul bánnak a közpénzekkel?

Az adóhátralékuk több, mint fele büntetőkamat. Hogy engedi meg magának a Mecénás alapítvány vezetősége, hogy a költségvetési pénzeket saját hanyagsága miatt büntetőkamatokra költse? Ráadásul Szabó Ödön szerint adományokból fizetik ki a tartozásukat. Néhány óra alatt hogy tudtak közel 17.000 eurót összekalapozni? Milyen pénzből törlesztettek?

4. Hol van a 246 millió forintos különbözet?

Sokatmondó, hogy az alapítvány tegnapi sajtóközleményében szemérmesen hallgat annak a mintegy egymillió eurónak megfelelő 264 millió forintról, amely a kapott támogatás (320 millió forint) és az ingatlan kikiáltási ára (56 millió forint) közötti különbözet?

Továbbra is kérjük, nyilvánosság előtt számoljanak el tételesen az eredetileg az Ady Endre költőnk emlékének szentelt, és a Királyhágómelléki Református Püspökségtől elorzott 320 millió forinttal.

Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei vezetősége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!