ERDON Helyi hírek

2012.10.16. 16:01

Őszi kavalkádban, Zsibón

Bihar megye - A kiskereki Bocskay István Gimnázium tanulóinak egy része az elmúlt hét végén Zsibóra kirándult, a Vasile Fati által alapított botanikuskertbe.

Bihar megye - A kiskereki Bocskay István Gimnázium tanulóinak egy része az elmúlt hét végén Zsibóra kirándult, a Vasile Fati által alapított botanikuskertbe.

 

A szép, napsütéses időben ezer színben pompázott az ősz, a rozsdabarnától a lilán át a gyönyörű vörös, rózsaszín és sárga rózsákon keresztül a narancssárgáig, minden szín megtalálható ilyenkor a Wesselényi kastélykertben, ahol a rózsákon kívül örökzöld fák, cserjék és fagyöngybokrok is vannak. Az üvegházakban a kaktuszokat láthattuk, és az egzotikus növények hosszú sorát (banánfa, citromfa, orchideák, olívabogyófa). Az üvegházakban nem csak növényeket, de állatok is láthatóak (teknősbékát és halak). A gyűjtemény több, mint 5000 fajtából áll, a kastélyt sajnos csak kívülről vehettük szemügyre, mivel felújítás alatt van - a tulajdonos visszakapta, és már elkezdték a renoválást. A kirándulás folytatása következő hétvégén lesz, hiszen helyhiány miatt egyszerre nem sikerült minden diákot elvinni a gyönyörű környezetbe. Remélhetőleg akkor is jó idő lesz, és ha minden igaz, az elemi osztályos gyerekeket is sikerül eljuttatni még az ősz folyamán, de ha nem, akkor tavasszal nekik is mindenképpen látniuk kell ezt a káprázatos "remekművet".

Kertész Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!