ERDON Helyi hírek

2012.10.02. 14:25

Névadójuk emlékünnepségén voltak a huszárok

Bihar megye - Szeptember 21 és 23 között a bihardiószegi Gróf Széchenyi István huszárszázad egy háromnapos rendezvénysorozaton vett részt.

Bihar megye - Szeptember 21 és 23 között a bihardiószegi Gróf Széchenyi István huszárszázad egy háromnapos rendezvénysorozaton vett részt.

 

Ennek keretében a Széchenyi társaság és v. Mikecz Kálmán huszárbandérium meghívására Budapesten, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren, a Széchenyi István emlékére tartott koszorúzáson diszőrséget álltak, és megkoszorúzták Széchenyi István szobrát. Az ünnepség a Magyar Tudományományos Akadémián folytatódott, ahol átadták a Széchenyi Díjakat, és bemutatták a Széchenyi Társulat megalakulását Erdélyben, melynek székhelye Marosvásárhely és Nagyvárad. Másnap a Vitézi Rend meghívására a fóti plébániatemplomban tartott vitézavatáson diszőrséget álltak, és v. Mikecz Kálmán Díjat vettek át. Vasárnap Csepelen folytatódott az ünnepségsorozat - Csepel várossá nyilnánitásának 300. évfordulója tiszteletére -, az első alkalommal megrendezett „Vivat Huszár!” huszártalálkozón, ahol több, mint 200 huszár találkozott a Kárpát-medence különböző részeiről.

Balázs Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!