ERDON Helyi hírek

2012.10.16. 13:54

Nagyszabású jubileumi ünnepség

A nagyváradi Csillagocska Alapítvány tíz éves jubileumi rendezvényének programját ismertette Pálfi József, várad-réti lelkipásztor, az alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A nagyváradi Csillagocska Alapítvány tíz éves jubileumi rendezvényének programját ismertette Pálfi József, várad-réti lelkipásztor, az alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A nem mindennapi sajtótájékoztatón a Csillagocska néptáncegyüttes és zenekar tagjai zenés-táncos előadással kedveskedtek a sajtó képviselőinek, ami ízelítőként is szolgált a vasárnapi ünnepi rendezvényből. „Egy áldásos időszak mérföldkövéhez érkeztünk el, tíz éves lett a Csillagocska Alapítvány, amely először a zeneóvodával és a táncházzal indult. Az alapítvány munkatársainak, alkalmazottainak és baráti körének munkájának és a szülők támogatásának köszönhetően mára már kinőttük magunkat. A gyermekeket megirigyelték a felnőttek, így létrejöttek a kórusok is: a Csillagfény szülők kórusa, a Váradi Dalnokok és a Nagyváradi Asszonykórus”-mondta el Pálfi József. A tíz év alatt az alapítvány kinőtte a helyiségeket és termeket ezért a jövőben bővíteni fogják a meglévő épületet és új szárnyakat is felhúznak, hogy mindenki kényelmesen folytathassa tovább a munkát.

Jubileumi rendezvény

A következő időszakban több rendezvényre is sor kerül, ezek közül talán a legfontosabb az október 28-i nagyszabású jubileumi rendezvény, amelyet a Csillagocska Alapítvány tíz éves fennállásának alkalmából szerveznek meg délután 17 órától a Szigligeti Színházban. A két részből álló rendezvény első felében rövid előadásokat mutatnak be a Csillagocska „családi körébe” tartozók, tehát fellépnek az óvodások, a gyermek és ifjúsági néptánccsoport, a zenészek, és a kórusok is. Ezeken kívül bemutatják a jeles alkalomra összeállított „kézzel fogható mérföldkövet”, egy könyvet, amely az alapítvány tíz éves történetét, tevékenységét mutatja be. Az est második részében egy nagyszabású táncjátékot tekinthetnek meg az érdeklődők, amely a Tánciskola a dűlőúton címet viseli. A táncjátékot, amely Györffy István történetét meséli el, a Csillagocska Néptáncegyüttes és meghívott vendégeik adják elő, mesélő Berecz András lesz. Az esemény fővédnöke Halász János államtitkár.

További programok

Mint elhangzott az elkövetkező időszakban számos fontos programot szerveznek még. Október 21-én hálaadó istentisztelet tartanak a Várad-Réti Református Templomban az 56-os forradalom és szabadságharc emlékére. Október 27-én 17 órától tartják meg a VI. Erdélyi Néptánc Antológiát a Partiumi Kersztény Egyetem dísztermében. Az eseményre, amelyet először szerveznek meg Partiumban, Erdély minden részéről érkeznek tánccsoportok, házigazda a Csillagocska Néptáncegyüttes. November 30-án jótékonysági bálra kerül sor, amely alkalmával az új Csillagocska-épület alapkövére gyűjtenek támogatást, és nem utolsó sorban december 8-9-én rendezik meg a Csillagocska napokat, amelyen kifejezetten az óvodára irányítják a figyelmet. Lesznek különböző programok, műsorok, szakmai konferenciák és családi összejövetel is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!