ERDON Helyi hírek

2012.10.29. 10:48

Hit, hála és szeretet

Nagyvárad- Az elmúlt napokban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes lelki gyakorlatokat tartott a váradi Barátok templomában. A vasárnap déli szentmisén voltunk ott.

Nagyvárad- Az elmúlt napokban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes lelki gyakorlatokat tartott a váradi Barátok templomában. A vasárnap déli szentmisén voltunk ott.

 

Szinte zsúfolásig megtelt a vasárnap déli szentmise alkalmából a nagyváradi Barátok temploma. Az evangéliumi részlet Szent Márk könyvéből szólt, szentbeszédet pedig az elmúlt napokban lelki gyakorlatokat végző Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mondott. Sajátos humorával tarkított prédikációjában a rá jellemző módon, személyesen átélt történetek révén igyekezett kidomborítani, hogy a közelmúltban XVI. Benedek pápa által meghirdetett hit évében különösképpen fontos, hogy bízva a Mennyei Atyában, higgyünk abban, hogy Isten egy jó világot teremtett és ajándékozott nekünk. Ezért ahelyett, hogy örökké nyavalyogjunk és panaszkodjunk, inkább hálás szívvel próbáljunk letérdelni és kimondani azt: Uram, köszönöm!

Hinni a jóban

Mondandójának még hitelesebb alátámasztása érdekében Csaba testvér azt tanácsolta a híveknek: amikor ismét panaszkodni akarnak, gondoljanak arra, hogy mivel rendelkeztek 20-30 évvel ezelőtt, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre napjainkban. Ezért bölcsködés helyett inkább adjanak hálát Istennek a munkájuk gyümölcseiért, mindazért a sok jóért, amivel ellátta őket, és vegyék észre azt, hogy nem is olyan rossz a világ, mint amilyennek egyesek lefestik. Azt javasolta: higgyenek Istenben, egymásban, önmagukban, a teremtett világban, és a szeretet erejében, mindabban, ami szebbé, gazdagabbá és többé teszi az életüket, mert ha ezek a pozitívumok nem léteznének, akkor Krisztus nem halt volna meg és támadt volna fel értünk.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!