ERDON Helyi hírek

2012.10.30. 12:24

„Ígéretemnek eleget téve, jövök Váradra”

Nagyvárad- Erdélyi koncertturnéjuk keretében november 4-én, vasárnap este 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmóniában lép fel Dancs Annamari és Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház két tagja. A sepsiszentgyörgyi származású énekesnő exkluzív interjút adott az Erdély Online-nak.

Nagyvárad- Erdélyi koncertturnéjuk keretében november 4-én, vasárnap este 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmóniában lép fel Dancs Annamari és Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház két tagja. A sepsiszentgyörgyi származású énekesnő exkluzív interjút adott az Erdély Online-nak.

 

- A kilencvenes években rendszeresen fellépett Bihar megyében, hosszabb szünet után pedig idén nyáron láthatta ismét a váradi közönség, a várbeli nyári színház színpadán. Milyen emlékekkel tér vissza Nagyváradra?

- Nagyvárad, illetve Bihar megye éveken keresztül az egyik leggyakoribb helyszín volt, ahol felléptem, mindig lelkes és odaadó közönség fogadott. A nyári koncertem a várban nagyon kellemes hangulatú volt, akkor megígértem a közönségnek, hogy legközelebb nem fogok évekig várni, és az ősszel mindenképp tartok egy újabb koncertet. Az ígéretemnek eleget tettem, sőt, nem egyedül jövök, hanem Dolhai Attilával, a Budapesti Operettszínház sztárjával, Magyarország legismertebb musical-színészével.

- Annak idején miért döntött úgy, hogy egy sikeres karriert megkockáztat operett- és musicalszerepekért?

- Két éve tartozom az Operettszínház társulatához, habár az első évadomban csak a Csárdáskirálynőben játszottam, de már ez is egy fantasztikus lehetőség volt a számomra. Azt éreztem, hogy a könnyűzenében már elértem majdnem mindent, ezért újabb izgalmakat, lehetőségeket kerestem úgy önmagamban, mint a zenében, amit énekelek. Az operett mint műfaj számomra azért kihívás, mert egyszerre kell tudni énekelni, táncolni és színjátszani. Itt minden nap rádöbbenek, hogy még mennyit kell tanulnom a műfajról, és hogy mennyi újdonság van még, amit felfedezhetek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a popzenétől elszakadtam, hiszen nemrég készítettem újabb dalokat is, amelyeket az erdélyi és magyarországi rádiók egyaránt játszanak.

- Nehéz volt beilleszkedni Magyarország legnagyobb zenés színházába?

- Sosem vettem nehezen az akadályokat: anyukám mindig azt mondta, hogy a jó szó és az őszinte mosoly nem kerül pénzbe... és ez így igaz. Persze a pozitív hozzáállás mellett rengeteget kellett bizonyítanom a pesti közönségnek és a kollégáknak is. Voltak, akik egyből elfogadtak, és voltak olyanok is, akiknek időt kellett adni, de egyre nagyobb öröm számomra, hogy minden este vastapssal jutalmaz a közönség.

Váltás

- Az operettek szubrett szerepei után milyen volt átváltani a musicalekre?

- Tudatosan kell kezelni a váltást, és újabban énektanárom is van, aki karban tartja a hangomat. Erre külön szükségem van, hiszen az idén hét darabban szerepelek, zömében operettekben, de van musical és rockopera is a repertoáromban. Az elmúlt hetem nagyon izgalmas volt: október 19-én mutattuk be a Marica grófnőt, amelyben szubrettként egy cserfes kislányt alakítok, majd négy előadás után egyből a Veled Uram rockoperába álltam be Krisztina lengyel kiralylány szerepébe, és azt követte a Miss Saigon, amelyben Kimet, a 16 éves vietnami lányt alakítom. Nem könnyű minden este más-más karaktert magamra ölteni, de ettől izgalmas és mozgalmas ez a szakma, én meg imádom!

- Melyek a kedvenc szerepei, vannak-e szerepálmai?

- Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen lehetőségeket kapok. Kerényi Miklós Gábor direktor úr nagyon bízik bennem, én meg azt érzem, hogy az ő foglalkozása, bennem való hite erősít minden egyes darabban, amelyet ő rendez. Vannak szerepálmaim, de ezekre meg kell érni hangilag, művészileg. A mostani szerepeimet egyformán szeretem, imádom, hogy szubrett lehetek a Csárdáskirálynőben és a Maricában, műsorvezető a Borgálában, apácanövendék a Veled Uramban, önfeláldozó anya a Miss Saigonban... Aztán januárban következik a Viktória operett, amelyben megint egy kínai lányt játszom, és márciusban a Tamási Áron darabjából írt Ördögölő Józsiás-musical. Ezeket az újabb szerepeket, próbaidőszakokat is nagyon várom, hiszen olyan nagyszerű rendezők állítják színpadra, mint Béres Attila és Somogyi Szilárd.

Közös produkció

- Dolhai Attilával ez az első közös produkciója? Milyen darabokban játszottak/játszanak együtt?

- Attilával a Miss Saigonban játsszuk a szerelmes párt, ő az az amerikai katona, akibe beleszeretek, de a háború elválaszt minket egymástól. Sosem felejtem el, amikor készültem a darab meghallgatására, találkoztunk a színház előterében, és kérdezte tőlem, hogy hova-hova... Mikor mondtam, hogy rohanok a meghallgatásra, csak mosolygott, és azt mondta, hogy jó Kim lennék, és drukkol nekem... Azóta a mosoly óta már több mint harminc előadást játszottunk együtt. Legközelebb a Viktória című operettben fogunk együtt játszani.

- Milyen dalokkal készülnek az erdélyi, illetve a november 4-i váradi fellépés(ek)re?

- Egyaránt lesznek musical slágerek, operettdalok, de természetesen saját dalokat is eléneklünk, hiszen Attilának nemrég jelent meg a legújabb lemeze, és ennek az erdélyi turné alkalmával lesz a bemutatója. Ígérjuk, minden korosztaly nagyszerűen fog szórakozni, lesznek meglepetések, és sok gyönyörű dal, a nagy slágereket pedig nem hagyjuk ki.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!