ERDON Helyi hírek

2012.10.01. 11:42

Állásbörze (nem csak) fiatal végzősöknek

Bár hivatalosan végzős egyetemi hallgatóknak szerveztek országszerte állásbörzét, a nagyváradi eseményen sokkal szélesebb volt a paletta a választható munkahelyek közül.

Bár hivatalosan végzős egyetemi hallgatóknak szerveztek országszerte állásbörzét, a nagyváradi eseményen sokkal szélesebb volt a paletta a választható munkahelyek közül.

 

Harmincöt cég összesen 406 munkahelyet kínélt fel szombaton a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában megrendezett állásbörzén az országos szinten megszervezett program részeként. Daciana Nica, a Bihar Megyei Foglalkoztatási Ügynökség aligazgatója az esemény helyszínén elmondta, hogy a délelőtti órákig máris nagyon komoly érdeklődés mutatkozott az állásbörze iránt, hiszen tizenegy óráig mintegy hétszáz érdeklődő fordult meg a szakszervezetek művelődési házának előcsarnokában. Az aligazgató hozzátette, hogy az idén kevesebb szabad munkahelyet kínáltak fel a vállalatok, mint a tavalyi eseményen, ugyanakkor megállapította, hogy idén történt meg első alkalommal az, hogy a könnyűiparban nem kínáltak fel munkahelyet az állásbörzén. Ugyancsak nem találhattak szakképesítésüknek megfelelő munkahelyet a bölcsész diplomával rendelkezők, ez sajnos évek óta megmutatkozó tendencia, de ezalkalommal némi meglepetésre közgazdászoknak is csak három-négy szabad munkahelyet kínáltak fel Váradon a munkaadók, ráadásul munkahelyi tapasztalatot is követeltek tőlük. A hatvanhat felsőfokú tanulmányokat igénylő szabad munkahely legnagyobb része különböző mérnöki szakképesítésekre vonatkozott, és a mérnököktől a munkaadók általában munkahelyi tapasztalatot sem kértek, árulta el az aligazgató. Megtudtuk továbbá, hogy sok álláslehetőséget kínáltak szakmunkásoknak, például borbélyoknak, fűtőknek, esztergályosoknak, stb. és kevés volt az igény a szakképzetlen munkaerőre.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!