ERDON Helyi hírek

2012.09.03. 17:06

Váróterem épül a megálló mellett

Olvasói panasz nyomán derült ki: váróteremmel és peronokkal ellátott autóbuszállomás épül majd a Nagyváradi Állomás mellett.

Olvasói panasz nyomán derült ki: váróteremmel és peronokkal ellátott autóbuszállomás épül majd a Nagyváradi Állomás mellett.

 

Molnár Imre olvasónk panaszolta el a minap: a távolsági buszjáratok állomás melletti megállójánál nincs egy hely, ahová az ember behúzódjon, leüljön, alkalmanként 60-70 ember várakozik ott a buszra és sokan közülük – jobb híján – az aszfaltra ülnek. Több mint egy évvel ezelőtt volt ott tetőszerkezet és pad, azonban az aszfaltozás miatt ezeket leszerelték, újak viszont nem kerültek a helyükre.

Nagyszabású tervek

„Alkalmanként ki szoktam menni Székelyhídra, s elegem van abból, hogy esőben, szélben kell várakoznom” – mondta olvasónk, aki szerint nem állja meg a helyét az a válasz, miszerint nincsenek padok, amelyet a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) veztőjétől kapott. Szerinte el lehetne venni kihasználatlan padokat máshonnan, például a Béke-dombon lévők közül.

Olvasónk egyébként beadvánnyal fordult a polgármesteri hivatalhoz ez ügyben, s a műszaki igazgatóságtól kapott válasz szerint az OTL elkezdte a közbeszerzési procedúrát: három, minimum nyolchelyes padot, valamint tetőszerkezetet szándékoznak vásárolni. Viszont a válaszban nem szerepel semmilyen határidő.

Felvettük a kapcsolatot Csuzi Istvánal, az OTL vezérigazgatójával, aki kérdésünkre elmondta: kétéves próbálkozás után sikerült koncesszióba venni az említett helyen egy 600 négyzetméternyi területet a vasúti társaságtól, váróteremmel és peronokkal ellátott autóbusz állomást szeretnének ugyanis ott kiépíteni a távolsági buszjáratok számára. Még nem végeztek pontos felmérést arról, hogy mindez mennyibe kerülne, de a becslések szerint a terv ára 5-10 ezer euro lehet, a kivitelezés pedig 100 és 200 ezer euro közötti összegbe kerülhet. Ennek javarászét a Városi Tanács fizetné ki, s természetesen a OTL állja majd a ráeső részt. A tervek szerint jövő tavaszra vagy nyárra be is fejezhetnék.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!