ERDON Helyi hírek

2012.09.17. 15:42

Váltás: hátrébb lépett Pásztor Sándor

Új vezetője van hétfőtől a Körösök Vízügyi Igazgatóságának: az USL-s Dumitru Voloşeniuc került a posztra, amelyet az RMDSZ-es Pásztor Sándor maga szabadított fel.

Új vezetője van hétfőtől a Körösök Vízügyi Igazgatóságának: az USL-s Dumitru Voloşeniuc került a posztra, amelyet az RMDSZ-es Pásztor Sándor maga szabadított fel.

 

Gyorsan megejtették hétfőn, bár az előkészítés viszont hosszas volt: új igazgató került a Körösök Vízügyi Igazgatóságának élére, ugyanis a kormányra került USL folytatja saját embereinek kinevezését minden elérhető hivatal esetében. A Körösök Vízügyi Igazgatóságot hétfőtől tehát az USL-s Dumitru Voloşeniuc vezeti, aki volt a megyei tanács alelnöke is, s jelenleg a PNL tanácsbeli frakcióvezetője. Az igazgatóság székhelyén tartott sajtótájékoztatón Claudiu Pop prefektus olvasta fel ezt a két döntést, amellyel egyrészt felmentik Pásztor Sándort, viszont műszaki igazgatóvá nevezik ki ugyanannál a hivatalnál, illetőleg amellyel Dumitru Voloşeniucot teszik meg igazgatónak – egyelőre ideiglenes jelleggel, a kötelező versenyvizsgáig.

Szokatlan

Ennél a hivatalnál azonban nem teljesen szokványos módon zajlott a vezetőváltás: mintegy két hétig tartó egyeztetések után Pásztor Sándor maga kérte a váltást, ugyanakkor elérte azt, hogy a vízügy gyakorlati részét műszaki igazgatóként továbbra is ő koordinálja. Egyébként utóbbinak szakirányú végzettsége van, míg az új igazgató, azaz Voloşeniuc jogi végzettségű.

Arra kérdésre, hogy miért döntött végül úgy, hogy saját maga kéri a cserét, 3,5 évnyi irányítói tevékenysége után, Pásztor Sándor úgy fogalmazott: „a csúcsvezetésnek mindig azt a hatalmat kell képviselnie, ahonnan támogatást szerezhet a projektjeihez.”

A volt és a régi igazgató, valamint a prefektus is hangsúlyozták hétfőn: ez a változtatás békésen zajlott.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!