ERDON Helyi hírek

2012.09.20. 16:03

Utófinanszírozással épülő mélygarázs

A Közterületfelügyelőség (ADP) bevonásával kívánja megépíttetni a mélygarázst a város központjában a nagyváradi önkormányzat.

A Közterületfelügyelőség (ADP) bevonásával kívánja megépíttetni a mélygarázst a város központjában a nagyváradi önkormányzat.

A nagyváradi Kossuth/Independentei utcai parkoló helyén mélygarázst kíván építtetni a telket tulajdonló nagyváradi önkormányzat, valamint az RCS/RDS vállalat. Mivel azonban a városban a következő időszakban több nagy értékű beruházás zajlik majd, ezért az önkormányzat alternatív megoldást keres a központi mélygarázs megépítésének finanszírozására. Ebből a megfontolásból a tegnapi tanácsülésen megszavaztak egy határozatot, melynek értelmében megbízzák a Közterületfelügyelőséget (ADP), hogy bonyolítsa le a beruházást a két megrendelő, az önkormányzat és az RCS/RDS nevében, és miután megépül a mélygarázs, annak befejezésétől számított három éven belül téríti meg a város és a vállalt a kivitelezés költségeit.

Közbeszerzési eljárás

A napirendi pont vitáján Ilie Bolojan polgármester elmondta, hogy a parkoló megépítése 6,7 millió euróba fog kerülni (áfával együtt). Szeptember végén elindítják a közbeszerzési eljárást és ha minden jól halad, jövő tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok. Az ülés után Biró Rozália a helyi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője lapunknak kifejtette: „a város olyan finanszírozási módszert próbál ajánlani a beruházónak, mint amilyet a járványkórház helyén épülő parkoló esetében alkalmaztunk. Mivel a város eladósodási mértéke valahol 23 százalék körül mozog, ez arra kényszerít bennünket, hogy keressünk valaki mást, aki helyettünk hitelt vesz fel és végigviszi a beruházást. Mi az utófinanszírozási mechanizmust biztosítjuk.”

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!