ERDON Helyi hírek

2012.09.13. 13:24

Új ingyenes tanfolyamok a Gyermekvárosban

Októbertől tizenkét új ingyenes tanfolyamot szerveznek a rogériuszi Gyermekvárosban a Nagyváradi Gyermek és Ifjúsági Palotával közreműködve.

Októbertől tizenkét új ingyenes tanfolyamot szerveznek a rogériuszi Gyermekvárosban a Nagyváradi Gyermek és Ifjúsági Palotával közreműködve.

A rogériuszi Gyermekvárosban a már meglévő tanfolyamok mellett idén októbertől tizenkét új kurzust indítanak, amelyeket a Nagyváradi Gyermek és Ifjúsági Palotával szerveznek meg egy közös projekt keretén belül. Mihaela Dindelegan a Gyermekváros programkoordinátora sajtótájékoztató keretében ismertette a részleteket. Elmondta, hogy a különböző kurzusok hetente egyszer lesznek megtartva, egészen a tanév végéig, 2013 júniusáig. Lehetőség lesz arra is, hogy a gyerekek a kurzusokat a következő tanévtől folytassák. A tanfolyamokat az ifjúsági palota képzett tanárai tartják majd meg. A csoportokba a tanfolyamok jellegétől függően 6-16 éves gyerekek jelentkezhetnek. Három egymást követő évben a tanfolyamokon résztvevők a Tanügyminisztérium által elismert bizonyítványt kapnak. A tizenkét oktatási program a következő: show dance, modern és kortárs tánc; ritmikus gimnasztika – balett elemekkel; könnyűzenei énekoktatás; népzenei énekoktatás; fotóművészet; agyagformázás; rejtélyes jelenségek; kézműves foglalkozás; színház; hegedű oktatás; fúvós hangszerek; a természet csodái.

Kurzusok

Mihaela Dindelegan elmondta, hogy a rejtélyes jelenségek tanfolyamon a gyerekek többet megtudhatnak majd az alkalmazott kémiáról, kémiai-fizikai jelenségekről, míg a természet csodái kurzuson földtani elemeket vizsgálnak majd. Kiemelte, hogy egyik esetben sem kell számítani száraz tanórára. A tanfolyamokhoz szükséges anyagokat a gyermekváros és az ifjúsági palota közösen adja, valamint támogatásokat is kapnak. A hónap folyamán a tanfolyamokra vonatkozó információkat függesztenek ki a Gyermekvárosban, így az érdeklődök a helyszínen tudhatnak meg többet a kurzusok kezdéséről, időpontjairól. A tizenkét ingyenes kurzus mellett a Gyermekvárosban tovább folytatódnak a már megszokott tanfolyamok: ingyenes karate és asztromómia kurzus, sakk kör (100 lej/12 óra), Helen Doron Early English módszertanon alapuló angol nyelvtanfolyam (120-140 lej/ hónap), kezdő német kurzus (100 lej/12 óra), festő- és alkotókör (10-15 lej/óra). További információkat a Gyermekvárosban kaphatnak.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!