ERDON Helyi hírek

2012.09.09. 14:12

Néhány kutya talált gazdára

Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) szeptember 1-től vette át a várad-őssi kutyamenhelyet az SOS Dogs Alapítványtól. Az első örökbefogadási napot szeptember 8-án tartották meg.

Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) szeptember 1-től vette át a várad-őssi kutyamenhelyet az SOS Dogs Alapítványtól. Az első örökbefogadási napot szeptember 8-án tartották meg.

Egy héttel a menhely átadása után szombaton reggel tíztől 14 óráig tartották meg a Közterület-fenntartó Zrt. által szervezett első nyílt napot, amely alkalommal bárki körülnézhetett a menhelyen és hazavihetett egy kutyát. Dél körül a kutyamenhelyre nem csak néhány leendő gazdi, hanem kutyabarátok is érkeztek, akik kifogásolták a szerintük nem megfelelő körülményeket. Az egyik állatbarát elmondása szerint még azok a kutyusok is saját piszkukban ültek, amelyeknek nyílt sebük volt. Érkezésünkkor ennek már nem volt ugyan nyoma, de az biztos, hogy a Közterület-fenntartó Zrt.-nek az elkövetkezendő hónapokban rendkívül sok munkájába kerül, ha teljesíteni akarja a szeptember 4-i sajtótájékoztatón megígért újításokat, többek között általános nagytakarítást, a gaz eltávolítását, a ketrecek korszerűsítését, továbbá a bejárat előtti rész kibővítését, parkolóhelyek, valamint egy park kialakítását, ahol mindazok, akik örökbe akarnak fogadni, vagy játszani szeretnének a kóbor kutyákkal megtehetik ezt.

Elégedetlenek

Florentin Anton a kutyamenyhely adminisztrátora elmondta, hogy szombaton 13 óráig hat ebet fogadtak örökbe, amiből négy kölyökkutya volt. A menhelyen dolgozó állatorvos hozzátette: minden örökbefogadott kutyának van egészségügyi könyvecskéje és be van oltva a 155/2001-es sűrgösségi kormányrendelet és kiegészítései által rögzítettek alapján. Florentin Anton hozzátette, a jövőben lehetőség lesz a táv-örökbefogadásra és továbbra is szerveznek majd nyílt napokat, amelyek időpontjai még nem biztosak. A helyszínen tartózkodó állatbarátok, volt önkéntesek bírálták az ott dolgozókat, amiért nem engedik, hogy élelmet vigyenek, vagy önkénteskedjenek a kutyamenhelyen, amely rossz állapotban van. Az állatorvos válaszként annyit mondott: nem lett rosszabb a helyzet, amióta átvették az üzemeltetést, látványos változást pedig egy hét alatt nem lehet elérni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!