ERDON Helyi hírek

2012.09.23. 14:29

Megújult templom várja a híveket

Ünnepi hálaadó istentiszteletre került sor szeptember 23-án, vasárnap délelőtt a Nagyvárad-Réti Református Templomban. Igét hirdetett Nemes Csaba lelkipásztor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főtanácsadója.

Ünnepi hálaadó istentiszteletre került sor szeptember 23-án, vasárnap délelőtt a Nagyvárad-Réti Református Templomban. Igét hirdetett Nemes Csaba lelkipásztor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főtanácsadója.

A vasárnapi ünnepi istentiszteleten a jelenlevők hálát adtak a megújult templom belső rehabilitációjának befejezéséért, valamint a Csillagocska Alapítvány tíz éves jubileumi programsorozatának megkezdéséért. Ennek keretében került sor a Református Zeneóvoda évnyitójára is. Nemes Csaba Jónás próféta könyvéből választotta az alapigét: „Az Úr pedig egy nagy halat rendelt, hogy benyelje Jónást. És lőn Jónás a halnak gyomrában három nap és három éjjel. És könyörge Jónás az Úrnak, az ő Istenének a halnak gyomrából... És szóla az Úr a halnak, és kiveté Jónást a szárazra” (Jónás 2, 1-2, 11). Jónás és a cethal történetén keresztül a lelkipásztor rámutatott a mai ember hiányosságaira. Elmondta, hogy ahogyan Jónás is lázadozott Isten ellen, és elbújt akarata elől, úgy a mai kor embere is szembemegy mindennel, ami mellé a keresztény embernek oda kellene állni. „Házunkat, templomunkat, óvodánkat és életünket kősziklára kell építenünk, nem homokra. Kellő kitartással megépíthetjük óvodáinkat, felújíthatjuk a templomot is”- mondta el Nemes Csaba. Hozzátette: „korunk tele van menekülő, kifogások mögé bújó emberekkel. Áldottak azok, akik előbújnak rejtekhelyeikről, áldozatokat vállalnak, hogy ilyen ünnepek létrejöhessenek”.

Eredmények

Az igehirdetést követően Pálfi József lelkipásztor ismertette az elért eredményeket: megújult az óvoda, kicserélték a csatornát, belső felújítást végeztek a templomban, kicserélték a nyílászárókat, a hangtechnikát. Pálfi József elmondta, hogy az elkövetkező időszakban a templom udvarának újítása is befejeződik, és jövőre a fűtés és hűtésrendszer felújítására kerül sor. A lelkipásztor megköszönte mindazoknak, akik elősegítették a felújítást. Az istentisztelet keretén belül a Csillagocska óvoda évnyitóját is megtartották. A kicsik énekes-verses műsorral nyitották meg az új óvodai évet. Az ünnepi istentisztelet alkalmával a volt csillagocskák is felléptek: Händel orgonajátékát hallgathatták meg a jelenlevők Pálfi Boróka, valamint egy népdalt Dimény Eszter előadásában.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!