ERDON Helyi hírek

2012.09.27. 16:12

Megnyílt a legnagyobb szálló

Csatlakozott Nagyvárad is a Hilton-lánchoz. Csütörtökön ünnepélyes keretek között nyitották meg a város legnagyobb befektetéssel készült szállodáját. Külön spa is nyílt.

Csatlakozott Nagyvárad is a Hilton-lánchoz. Csütörtökön ünnepélyes keretek között nyitották meg a város legnagyobb befektetéssel készült szállodáját. Külön spa is nyílt.

 

Most már biztosan rajta van Nagyvárad is a turisztikai térképen, mivel itt is van immár Hilton. Ez egyben gazdasági értelemben is előrelépés, hiszen a turizmus, illetve az üzleti jellegű idegenforgalom is fellendülhet a városban. Ezt mondta szerkesztőségünknek Ilie Bolojan polgármester, amikor csütörtök délelőtt – a befektetőkkel közösen – átvágta a DoubleTree by Hilton szálló és fürdő avatószalagját. Kérdésünkre hozzátette, ez a város legnagyobb befektetéssel megépült szállodája.

A helyszín bejárásakor azt tapasztalhattuk, hogy a szobáktól a folyosókon át az étteremig és a fürdőig mindent visszafogott, diszkrét, finom, ugyanakkor korszerű dizájn jellemez, amely helyenként a művészi elemeket sem nélkülözi. A Hiltonra a kényelem a jellemző: a szobák mindegyikében kizárólag extra méretű, amerikai típusú ágyak találhatóak, a felszereltség pedig a luxuskategória alapszintjét idézi. Külön odafigyeltek a vendéglátás étkeztetési vonatkozásaira is: remek étterem áll rendelkezésre, s mint a díszebéd során megtudtuk, a séf, Ivan szerbiai születésű, de az Egyesült Államokban sajátította el és gyakorolta hosszabb ideig a szakma fortélyait.

Fürdő is

A DoubleTree hálózatnak 5 kontinens 24 államában több mint 300 szállodája van. Összesen világszerte 75.000 szobával várják a vendégeket. A szállodáikban – így a váradiban is – fitnesszterem, külön masszázsrészleg is található. Ugyanakkor az Eforea nevű spa is a DoubleTree hotelek jellemzője. Ilyen nyílt a szállóval együtt Váradon is. Az első Eforea 2010-ben nyílt a Hilton Short Hills szállóban az USA-ban. A csütörtökön felavatott váradi Eforea az első ilyen Európában.

A váradi DoubleTree by Hilton építését közösen finanszírozta az a két fél, amely tulajdonosa is a létesítménynek, nevezetesen a Banat Crişana Befektetési Alap (SIF), valamint a Calipso Rt. A bihari megyeszékhelyen található Hilton 147 szobás, köztük apartmanok is találhatók. Ugyanakkor a már említett fürdő, a masszázstermek, a fitnesszterem és az étterem mellett négy konferenciaterem is található benne. A Strand sétány (Aleea Ştrandului) 9. szám alatt található hotel megnyitása kapcsán Simon Vincent, a Hilton Worldwide elnöke elmondta: „Kelet-európai jelenlétünk kiterjesztése az egyik első számú célunk. Örülök, hogy a váradi révén immár két szállónk van Romániában.”

Az itteni hotel 21 millió eurós befektetéssel épült meg, ötcsillagos minősítésű. Arra számítanak, hogy egy éven belül kezd majd nyereséget termelni, a befektetés pedig 10 év alatt térül meg. A megnyitón jelen volt a Hilton Worldwide Kelet-Európáért, valamint Törökországért, Oroszországért és Izraelért felelős igazgatója, Didier Martin is, aki elmondta: arra számítanak, hogy már csak azért is népszerű lesz ez a létesítmény, mert kitűnő az elhelyezkedése (a legtöbb szoba közvetlenül a Körösre néz), ráadásul közel van a városközponthoz a maga turisztikai és üzleti célpontjaival.

Az itteni DoubleTree by Hilton érdekessége egyébként, hogy – a város szállodái közül egyetlenként – a „Nagyvárad márkanevet” promoválja: nagyon sok belső díszítőelem, falfestésektől dísztárgyakon át kis asztalokig a váradi vár körvonalait idézi.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!