ERDON Helyi hírek

2012.09.25. 13:34

Már készülnek a Halottak napjára

Nagyvárad- Bár még egy bő hónap hátravan addig, a nagyváradi Rulikowszki köztemetőben már megkezdődtek az előkészületek a Halottak napjára. A munkát megkönnyíti az egységesített ügyfélszolgálat.

Nagyvárad- Bár még egy bő hónap hátravan addig, a nagyváradi Rulikowszki köztemetőben már megkezdődtek az előkészületek a Halottak napjára. A munkát megkönnyíti az egységesített ügyfélszolgálat.

Doru Vaida, a temető adminisztrátora az Erdély Online-nak kedden azt nyilatkozta: befejeződött annak a beruházásnak egy része, amelyik a 6,5 hektáros új területre vonatkozott. Májustól elkezdődtek a temetkezések a megnyitott öt új parcellában. Aszfaltutat alakítottak ki, és teljes egészében megteremtődtek az ehhez szükséges feltételek. Ezzel párhuzamosan újra lehetségessé vált az elővásárlási szerződések megkötése, ami körülbelül két és fél évig le volt állítva. Ennek kapcsán, illetve a nagy igényre való tekintettel árverést hirdettek az Európa-lakpark közelében található 67-es számú parcella hatvanegy kettős sírhelyére. Az új szabályzat értelmében, mivel ez választott helynek számít, háromszoros tarifa kifizetése mellett lehet húsz évre megkötni a koncessziós szerződést.

Egységes ügyintézés

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet: ugyan kevésbé számít újdonságnak, de talán még nem mindenki értesült arról, hogy késő tavasszal a Városháza/Teleki utcán található irodájuk átköltözött a temető főbejárata melletti felújított épületbe, így egységessé vált az ügyfélszolgálatuk. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult- átlagban havonta 200-250 személy veszi igénybe az itt nyújtott szolgáltatásokat-, hiszen ennek köszönhetően az érintettek egy helyen intézhetik el a temetéssel, a sírfelújítással, a különféle építési munkálatokkal, a koncesszióba vevéssel, vagy bármilyen, a sírhelyekkel kapcsolatos teendőiket, nem csupán a munkanapokon, hanem szombatonként is.

Közben folynak a minden évben megszokott előkészületek a közelgő Halottak napjára is. Folyamatosan takarítanak, és a csapattal sikerült végigkaszálniuk a sírok közt a teljes temető területét. A portánál ugyanúgy továbbra mindenki rendelkezésére bocsátanak kerti szerszámokat, valamint egyszer használatos szemetes zsákokat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!