ERDON Helyi hírek

2012.09.19. 12:49

"Lószerencsés vasárnap" volt Érmihályfalván

Az érmihályfalvi Unirea Sport Klub támogatására szervezett rendezvény idejére jó időt sikerült „intézni” a szervezőknek, így ideális körülmények között zajlott le az egész napos programsorozat vasárnap.

Az érmihályfalvi Unirea Sport Klub támogatására szervezett rendezvény idejére jó időt sikerült „intézni” a szervezőknek, így ideális körülmények között zajlott le az egész napos programsorozat vasárnap.

Elsőként a focicsapat korosztályos gárdái léptek a gyepre. Az ifjúsági és a 98– 99–es születésűek gárdájából alakított két vegyes csapat (edző Szabó Zoltán) csapott össze, a győzelmet a kékek szerezték meg a pirosakkal szemben 6–4 arányban. Őket követően már bajnoki pontokért zajlott a kűzdelem: a 2000–2001–ben születettek csapata (edző ifj.Fele Sándor) a Bihar FC hasonló korosztályú csapatát fogadta, a vendégek 7–0–ra nyertek. Közben az Aladin Hero Team kick boksz csapat sportolói tartottak bemutatót a sportteremben. A pályán a focimeccseket vetélkedők követték. A gyerekeknek tartott tizenegyesrúgó versenyre 41–en neveztek, és a végén a Szilágyi család örülhet, hiszen a döntőt egy testvérpár vivta: 1.Szilágyi Erik, 2. Szilágyi Sebastian, 3. Láposi Krisztián. A dekázó versenyre 14–en jelentkeztek, és az nyert, aki az alapvonaltól a legmesszebb jutott, természetesen dekázva, de lehetett akár fejjel vagy térddel is „besegíteni”. Molnár Attila a félpályán is túljutott, és ezzel nyert is.

Labdákat nyertek

A felnőttek tizenegyesrúgó versenyére is 41–en iratkoztak fel, mint a gyerekeknél. A győztesnek végül 8 fordulóban kellett hibátlanul rúgni, első lett ifj.Horváth Sándor, második Horváth Attila, harmadik Albu Ioan. A labdás vetélkedők győztesei egy–egy focilabdát nyertek. Közben a menettáncosok tartottak bemutatót: a Syluette, a Fehér Akác és a Napsugár csoportok meneteltek fel a focipályára, ahol egyenként bemutatták műsorukat. A gyerekeket további két verseny várta még: -a zsákbanfutásra 39 neveztek be, a győzelmet Craciun Richárd szerezte meg, kötélhúzásban az Uszkai István–Kiss Sándor–Barna Krisztián–Kovács Róbert összeállítású csapat volt a legerősebb. Az egész napos program célja az Unirea Sport Klub támogatása volt, ennek érdekében tombolát lehetett már hetek óta vásárolni 100 lejes áron, 2000 lej volt a garantált fődíj. A szervezők végül 143 sorsjegyet adtak el. Ahogyan azt már beharangoztuk, a sorsolás nem mindennapi módon történt: egy Stájerországból „importált” ötlet alapján minden sorsjegyhez társítottak egy olyan kis négyzet alakú területet, amilyenekre – az eladott sorsjegyek száma alapján – felosztották a focipályát, a sorszámokat véletlenszerűen „szórták szét”.

Történelmi pillanat

A sorsolát pedig egy ló végezte: ahová először piszkított, az a szám nyert. A helyi Nagy Lajos már jóval a sorsolás előtt megérkezett a pályára a mura fajtájú, 7 éves Dorinával. A gyönyörű állású állat türelmesen várakozott a kerítés mellett, míg elkövetkezett a történelmi pillanat: megkezdődött a sorsolás. Nagy Lajos „ügetésben” vezette oda–vissza a pályán keresztbe Dorinát, miközben megfogalmazódott a kérdés: mi lesz, ha a ló nem akar... sorsolni? Nos, nem kellett választ adni erre, hiszen a második „forduló” elején – vagyis, miután a teljes pályán áttrappoltak, és már visszafelé jöttek – megszületett a „döntés”: az ötös számú tombola nyert, ami ifj.Csongrádi Imre birtokában volt – távollétében id.Csongrádi Imre vette át a díjat, illetve (fogalmazzunk így) „a sorsolás tárgyi bizonyítékát” egy zacskóban, hiszen az is járt a pénzzel együtt. Bizonyára sokan megnézték volna, hogyan lehet célba dobni városvezetőkre pitével, de az előre elkészített sablonba csak egy-egy fotó kedvéért állt be Nyakó József polgármester, illetve Karsai Attila alpolgármester, mert erre nem akadt jelentkező.

A rendezvény mérlege

A rendezvény óta rendkívüli ülést tartott a város Helyi Tanácsa, melyen Chis Gheorghe tanácsos ismertette az esemény pénzügyi mérlegét. Eszerint a bevétel 14.754 lej volt, a kiadás 4384 lej, tehát a kettő közötti összeg - 10.370 lej - fordítható az Unirea Sport Klub támogatására.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!