ERDON Helyi hírek

2012.09.23. 13:28

Közlekedési eszközök versenye

Két év után a Nagyváradi Közszállítási Vállalat ismét versenyre hívta a gépkocsivezetőket és a bicikliseket. A versenyzők a város különböző pontjairól indultak el.

Két év után a Nagyváradi Közszállítási Vállalat ismét versenyre hívta a gépkocsivezetőket és a bicikliseket. A versenyzők a város különböző pontjairól indultak el.

Gépkocsikkal, villamossal, valamint biciklivel indultak el 16 óra tájt a Körös Áruház, Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, valamint a Lotus Market elől a Villamos-Bicikli-Gépkocsi elnevezésű verseny résztvevői. Amint a későbbiekben Csuzi István, a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatója elmondta, két évvel ezelőtt az ő ötlete volt egy ilyen versenyt szervezni, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a közlekedés milyenségére, illetve az egészséges közlekedés előnyeire. Ő maga egyébként biciklivel indult a központból, s mint utóbb elmondta, mint tapasztalta, rendkívüli bátorságra van szükség ahhoz, hogy valaki csúcsforgalomban biciklizzen, ugyanis a gépkocsivezetők rendszerint nem veszik figyelmebe a kerékpárral közlekedőket.

Biciklivel gyorsabb

Mindazonáltal, mind a Lotus Market elől, mind a polgármeteri hivatal elől indulók esetében a biciklik megelőzték a gépkocsikat – nagyrészt azért, mert a gépkocsik nehezen tudtak parkolni. Azok, akik tömegközlekedési eszközökkel jöttek, mindhárom esetben lemaradtak – az OTL igazgatója szerint azért, mert a gépkocsik még mindig nem biztosítanak pályát a villamosoknak a főútvonalakon. Ám ha nem is a leggyorsabbak, a tömegközlekedési eszközökkel lehet a legbiztonságosabban megtenni az utat, tette hozzá Csuzi István.

Verseny

Kiss Sándor Elek, a Pro Bikers elnöke is részt vett biciklivel a versenyen, ő a Körös Nagyáruháztól induló csapat tagja volt. Mint mondta, fontos tudatosítani az emberekben a mozgás fontosságát, hiszen egy egészséges tagokból álló társadalom egészséges társadalommá válik. Említésre méltó még, hogy a villamossal utazok mindhárom csapata összetalálkozott ugyanabban a járműben, s szintén abban a villamosban utazott Cornel Junc is, az OTL volt igazgatója, aki elkísérte a csapatokat a Magnólia-parkig.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!