ERDON Helyi hírek

2012.09.27. 15:59

Készülnek az esős időszakra

<div id="divBdy"> <div> <div> <div dir="ltr">Mindenütt, de hegyvidékeken különösen sok csapadék várható október, november folyamán, ráadásul száraz időszak után. Ez a hatóságok által kiadott figyelmeztetés a Körösök vízgyűjtő medencéjére is érvényes.

Mindenütt, de hegyvidékeken különösen sok csapadék várható október, november folyamán, ráadásul száraz időszak után. Ez a hatóságok által kiadott figyelmeztetés a Körösök vízgyűjtő medencéjére is érvényes. Épp ezért a Körösök Vízügyi Igazgatóság elküldte a tájékoztatást minden önkormányzatnak, felhíva a figyelmet a medrek kitisztításának fontosságára. A törvényeknek megfelelően az önkormányzatoknak kötelességük nagyobb vízhozam elnyelésére is alkalmas sáncokat, lefolyókat létrehozni ott, ahol a veszély evidens. A vízügy által szétküldött figyelmeztetésben külön kiemelik, hogy megnövekedett vízhozam várható a Berettyón, a Fekete-Körösön és a Fehér-Körösön. Dumitru Voloşeniuc, a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, ezzel együtt is tény, hogy a Körösök térségében ősszel nem szokott túlságosan megemelkedni a vízszint, ám a megelőző munkálatok elvégzése azért fontos, mert a december-február időszakban itt is komolyabban emelkedni szokott a vízhozam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!