ERDON Helyi hírek

2012.09.23. 13:48

Férfihiány lesz az Unióban

Nagyvárad- Szeptember 21-22-én Nagyváradon szervezték meg a Mesterséges élet. A mesterséges megtermékenyítés dilemmái című nemzetközi orvostovábbképző-konferenciát, a XX. Báthory-napok keretében.

Nagyvárad- Szeptember 21-22-én Nagyváradon szervezték meg a Mesterséges élet. A mesterséges megtermékenyítés dilemmái című nemzetközi orvostovábbképző-konferenciát, a XX. Báthory-napok keretében.

Szombat délelőtt az Ady Endre Középiskola dísztermében folytatódott a Magyar Egészségügyi Társaság, a Báthory István Alapítvány és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvosi és Gyógyszerészeti Szakaszosztálya, illetve Szilágysomlyói Csoportja által szervezett kétnapos nemzetközi orvos-konferencia. Schek Zsuzsa nagyváradi pszihológus egy tanulmány részleteit is ismertette, melyet a közelmúltban elhunyt dr. Kopp Mária orvos-pszihológus készített a család és a házasság fontosságáról. Ebben a neves szakember többek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy a család komoly testi-lelki tényező, és a házasság komolyabb egészségvédő tényező, mint az, ha valaki nem dohányzik, vagy nem iszik alkoholt.

Európai Unió

A 21. században ugyanakkor újra értékelendő közegészségügyi és népegészségügyi szempontból a nő és a férfi életreménye. Európa válságos időket él meg, a férfiak halandósága a statisztikák szerint sokkal nagyobb, mint a nőké. Egy vizsgálat a 15-64 éves korosztályokat vizsgálva megállapította, hogy az Európai Unióban évente 630 ezer férfi és 300 ezer nő hal meg, és ez a trend mára felborította a nemek közötti arányokat és az egyensúlyt. Olyanok is vannak, akik a nagy háborúk idejére utalnak, amikor azt állítják, hogy Európa, s főleg az Unió rövidesen férfi hiánnyal kell majd szembe nézzen.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!