ERDON Helyi hírek

2012.09.20. 16:16

Cégközpont a kantin helyén

A nagyváradi önkormányzat a váradi ipari parkban befektető cégeknek adja használatba a városháza volt szociális kantinját.

A nagyváradi önkormányzat a váradi ipari parkban befektető cégeknek adja használatba a városháza volt szociális kantinját.

A cégek ideiglenes használatra kapják meg az ingatlan, addig, amíg az ipari parkban fel nem épül a saját székhelyük. A napirendi pont vitáján Ilie Bolojan polgármester elmondta, hogy körülbelül egy, másfél évre kapja meg az ingatlan használati jogát az ipari parkot is működtető Eurobusiness vállalat. Az RMDSZ frakció részéről több kérdés is érkezett a projekttel kapcsolatban, többek között jelezve azt, hogy az műemléképület, mely nem alkalmas arra, hogy ilyen tevékenység folyjon benne. Ilie Bolojan a felvetésekre reagálva jelezte, hogy az önkormányzat nem ajánlhat fel más ingatlant, ugyanis volt egy tárgyaló bizottság mely egyeztetett az ipari parkban befektetni kívánó cégekkel, és ennek az egyezségnek a része az, hogy a város ezt az ingatlant kínálja fel ingyenes használatra a cégeknek mindaddig, amíg azok fel nem építik saját székhelyüket az ipari parkban.

Műemléképület

Az ülés végén Biró Rozália az RMDSZ-frakció vezetője ennek a napirendi pontnak a kapcsán a következőket mondta lapunknak: „egy műemléképület részéről beszélünk, amire az elmúlt négy esztendőben már rengeteg funkciót próbáltak rátukmálni, beleértve azt is, hogy lebontjuk. Volt ez szociális kantin, volt lerakata a szociális segélyeknek, élelmiszereknek, közben azonban az önkormányzathoz az elmúlt négy esztendőben több ajánlat érkezett arra vonatkozóan, hogy magánbefektető magas színvonalú étteremként működtetné az ingatlant, de erre a polgármester úr sorozatosan nemet mondott. Az Eurobusiness ipari parkban a tervek szerint megépül egy központ, ami magának a kereskedelmi társaságnak a székhelye is lesz. Amíg nem épül meg az székhely, addig a volt kantinban kapnak helyet a cégek. A polgármester úr megígérte, hogy egy- , másfél évig lesz ez a rendeltetése az épületnek, ezért szavaztuk meg az indítványt, mert egyébként úgy gondoljuk, hogy amikor az önkormányzat költségvetése olyan nehezen fedezhető, akkor egy ilyen épület használatba adása egy komoly lehetőség lenne az önkormányzat számára.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!