ERDON Helyi hírek

2012.09.17. 13:55

Becsengettek a Szacsvay Imre Általános Iskolában

<p style="text-align: left;">Kicsik és nagyok együtt ünnepelték a tanévkezdést a Szacsvay Imre Általános Iskola Eminescu utcai épületében. A megnyitó ünnepséget zenés-táncos műsorok tarkították.

Kicsik és nagyok együtt ünnepelték a tanévkezdést a Szacsvay Imre Általános Iskola Eminescu utcai épületében. A megnyitó ünnepséget zenés-táncos műsorok tarkították.

Szeptember 17-én minden kis és nagy diáknak becsengettek. Nem volt ez másképp a Szacsvay Imre Általános Iskolában sem. Az ünnepséget az iskola udvarán tartották meg, amely hétfőn 8.30-ra már megtelt tanulókkal, pedagógusokkal és a büszke szülőkkel. Elsőként Biró Rozália a váradi helyi tanács RMDSZ frakciójának vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Külön szólt a gyerekekhez, pedagógusokhoz és a szülőkhöz. Megköszönte Soós Sándor volt igazgató több éves munkáját, kiemelve, hogy az ő irányítása alatt számos eredményt ért el az iskola, többek között felvette Szacsvay Imre nevét. Végezetül köszöntötte az iskola új igazgatóját Pásztor Gabriellát. Kéry Hajnal főtanfelügyelő helyettes elmondta, hogy egyetlen iskola sem érhet el eredményeket a tanulói nélkül, az előkészítő és elsős osztályosokhoz és szüleikhez külön intézett pár bátorító szót. Daniel Negrean megyei főtanfelügyelő jókívánságait, majd a rendőrség üzenetét is közvetítették. Ezt követően Pásztor Gabriella igazgatónő köszöntötte a szülőket és diákokat. Elmondta, intézményükben egyebek mellett az anyanyelvoktatásra is nagyon odafigyelnek. Az igazgatónő Jókai Mór Prológus című versének soraival kívánt sikerekben gazdag tanévet: Egy kincse van minden nemzetnek adva,/ Míg azt megőrzi híven, addig él./ E kincs neve: az édes anyanyelv...Nekünk e kincs volt századok során:/ Múltunk, reményünk, jelenünk,/ S mert benne élünk, kell hogy érte éljünk.”

Zenés műsor

Végezetül Tóth Attila Levente a Szent László templom káplánja és Veres-Kovács Attila református lelkipásztor áldotta meg a jelenlevőket és az új tanévet. A köszöntő beszédeket zenés-táncos műsorok tarkították. Az ünnepségen fellépett az iskola Pedagógus kórusa, amely többek között a Szózatot énekelte el, II-IV. osztályos kislányok balett előadással kedveskedtek a jelenlevőknek, Miklós Anna első osztályos kislány énekelt és szavalt, valamint az egyik negyedik osztály adta elő csoporttáncát. Az ünnepélyes megnyitó zárómomentumaként mindegyik osztály a levegőbe eresztett egy-egy lufit. Az előkészítő és első osztályosokat a negyedikesek alkotta alagút alatt hagyták el az iskola udvarát. Azok az osztályok, amelyek az iskola Körös/Tudor Vladimirescu utcai épületében kaptak helyet, az ünnepség végén átvonultak. Minden osztály elfoglalta saját termét, ahol beszélgetéssel, játékkal folytatódott az ismerkedés vagy a viszontlátás.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!