ERDON Helyi hírek

2012.09.25. 12:34

Árverésre bocsátott sírhelyek

Nagyvárad- Hamarosan új aszfaltburkolatot kap majd a váradi Rulikowszki köztemető főútja, és az Európa-lakópark közelében található 67. parcellában levő kettős sírhelyekre is lehet licitálni még.

Nagyvárad- Hamarosan új aszfaltburkolatot kap majd a váradi Rulikowszki köztemető főútja, és az Európa-lakópark közelében található 67. parcellában levő kettős sírhelyekre is lehet licitálni még.

Doru Vaida adminisztrátor, aki az önkormányzati választások után körülbelül két héttel vette át e tisztséget Pásztai Ottó Zsolttól, az Erdély Online-nak tegnap azt nyilatkozta: körülbelül 1100 négyzetméteren új aszfaltburkolatot kap a temető főútja, a bejárati kaputól egészen a városi kápolna előtti sétányig, illetve a tendergyőztes cég kátyúzni is fog azokon a részeken, ahol erre szükség van. Ugyanakkor a közelmúltban a 67-es parcellában árverésre bocsátottak hatvanegy kettős sírhelyet, melyek közül körülbelül még húsz bérlőre vár. A többinek az ellenértékét az érdeklődők teljes egészében kifizették, ami azt jelenti, hogy húsz évre koncesszióba kapták. A feliratkozókat továbbra is várják a Rulikowski köztemetőben található egységes ügyfélfogadói irodában. A tárgyalt parcella egyébként a II-es számú bejárat közelében van, az Európa-lakópark közelében, a körgyűrű irányából lehet megközelíteni a legjobban.

Felkészülés

A létesítmény ügyintézőjétől ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a télre való felkészülés jegyében beszereznek egy, a csúszásgátló anyagok szórására alkalmas berendezést, melyet traktorra lehet szerelni, valamint egy hóekével is ellátják majd a járművet. Bár még több mint egy hónap hátravan Halottak napjáig, arra is készülnek: nagyjából ugyanazokat a teendőket végzik el, mint minden esztendőben, illetve október 1-ig a szabadságolások véget érnek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!