ERDON Helyi hírek

2012.09.12. 09:24

A boldogságos Szűz

Csávossy György A boldogságos Szűz című művét olvasták fel a Kiss Stúdió Színházban a Mária-napok jegyében. Az eseményen a szerző is jelen volt.

Csávossy György A boldogságos Szűz című művét olvasták fel a Kiss Stúdió Színházban a Mária-napok jegyében. Az eseményen a szerző is jelen volt.

Szeptember 11-én a Kiss Stúdió Színházban olvasták fel Csávossy György, A boldogságos Szűz című művét, immár második alkalommal, ezúttal a szerző jelenlétében. A felolvasó színházi este alkalmával felléptek Kiss Törék Ildikó, Fazakas Márton Erzsébet és Varga Vilmos színművészek. A boldogságos Szűz tulajdonképpen egy nagy Mária-monológ, amely Mária életét, és ennek keretében Jézus születését, csodatételeit, keresztre feszítését és feltámadását, végül pedig Mária halálát követi végig. Csávossy György költő, színműíró 1925-ben született Temesváron, 1955-től jelennek meg versei, vígjátékai. A szerző drámaírói munkássága is gazdag: vígjátékait és drámáit a marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, szatmári, nagyváradi, temesvári és kolozsvári színházak játszották. A felolvasás után Csávossy György is felszólalt. Elmondta, hogy a leírt sorokkal az emberek lelkét szeretné kicsit jobbá tenni. „Az életemben tapasztalt sok jót ezzel az írással szerettem volna meghálálni égi édesanyámnak Máriának”-tette hozzá. A szerző köszönetet mondott a színészeknek, majd mesélt nemrég megírt új darabjáról, amely a Borünnep Thébában címet kapta. A felolvasó színházi estét követően Csávossy Budapestre utazott, ahol egy jeles kitüntetést vett át.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!