ERDON Helyi hírek

2012.08.05. 17:11

VII. Nyúzóvölgyi Népünnepély

Augusztus 12-én tartják meg a VII. Vallási-Művelődési-Történeti Népünnepélyt a Bihardiószeg melletti Nyúzóvölgyben. A program a következő.

Augusztus 12-én tartják meg a VII. Vallási-Művelődési-Történeti Népünnepélyt a Bihardiószeg melletti Nyúzóvölgyben. A program a következő.

 

10–14 óra – Nyúzóvölgyi bográcsosok találkozója; 11 óra – III. Érmelléki Nemzetközi Népi- és Képzőművészeti Kiállítás és Vásár, kézműves-foglalkozás; 11.15 óra – Kék Kálló citerazenekar (Derecske, Tépe); a tépei gyerekek és a diószegi Szömörce néptánca; előadás: Magyarság-ünnepek márciustól augusztusig (dr. Nagy Attila orvos, közíró, Debrecen); a derecskei Szivárvány és Kikelet néptánccsoportok műsora; előadás: Bod Péter élete és munkássága (Jónás Sándor bályoki lelkész); a földesi néptáncosok műsora; előadás: Kodály Zoltán, a népdalgyűjtő (Ghitea Angéla tanár-kántor, Diószeg); könyvbemutató: Rencz Csaba – Közeli történelem; 14 óra – a Száztagú Nyúzóvölgyi Kórus szolgálata; igét hirdet Nagy Zsolt, a Bihari Református Egyházmegye esperese, Biharkeresztes; XC. Zsoltár; Rákosi Jenő érmelléki esperes köszöntője.

Felsereglés a csatára

15 óra – Pusztai Farkasok íjászbemutatója; toborzás tánccal, zenével, zászlóval; hajdúszoboszlói csikósok bemutatója; felsereglés a csatára, az eseményeket ismerteti Horváth Lajos budapesti hadtörténész; Szózat (Meleg Vilmos színművész); a Debreceni Népi Együttes és a Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes műsora; Petrucz József Bocskai című olajfestményének leleplezése; a csatajelenet megnyitója (dr. Papp Gyula ezredes, Debrecen); a hajdúcsapat eskütétele; Szózat; csatabemutató; köszönőbeszéd (Gellért Gyula diószegi lelkész); az emlékszikla megkoszorúzása; Himnusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!