ERDON Helyi hírek

2012.08.13. 18:00

Tempfli József köszönetnyilvánítása

Nagyvárad- Exc. Tempfli József kiérdemesült római katolikus megyés püspök nyilvánosan is köszönetet mond Biró Rozália frakcióvezetőnek azért a kinagyított fotóért, amit az RMDSZ ajándékozott neki.

Nagyvárad- Exc. Tempfli József kiérdemesült római katolikus megyés püspök nyilvánosan is köszönetet mond Biró Rozália frakcióvezetőnek azért a kinagyított fotóért, amit az RMDSZ ajándékozott neki.

 

A napokban az Erdély Online beszámolt arról, hogy Exc. Tempfli József kiérdemesült római katolikus megyés püspök az RMDSZ Bihar megyei és nagyváradi alapszervezeteitől egy kinagyított légi felvételt kapott- Ovidiu Pop fotóművész alkotását- melyen a Püspöki Palota, Szent László szobra, a Székesegyház és a Kanonok sor egy része látható. A fénykép mellé ugyanakkor is köszönőlevelet is mellékeltek, melyen a következő szöveg olvasható: „Megkülönböztetett tisztelettel, hálás szívvel és szeretettel mondunk köszönetet Exc. Tempfli József kiérdemesült megyés püspök úrnak példaértékű munkásságáért, emberi nagyságáért, elszánt és eredményes küzdelméért, melyet magyar közösségünk lelki és szellemi gyarapodásáért folytat. Pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából szimbolikus ajándékunk a Püspöki Palota és Bazilika együttesét mutatja, melynek visszaszerzőjét tisztelhetjük Püspök úrban. Isten áldását kérjük további életére és munkásságára”.

Köszönet

Hétfőn a ny. főpásztor jelezte: az újság hasábjain keresztül külön köszönetet szeretne mondani Biró Rozáliának, az RMDSZ megyei választmányi elnökének a gesztusért. Az idős főpap közleményében úgy fogalmaz: „Nagyon bántott, hogy külföldi- német- vendégeim miatt nem tudtam azonnal válaszolni mélyen megtisztelő és kitüntető soraira az egyházmegyénk javait ábrázoló légi felvételek adományozása alkalmából. Ezúton igyekszem pótolni rajtam kívül álló mulasztásomat, amiért elnézést kérek. Óriási és bizonyára költséges dolog volt a légi felvétel, melyet egész életem kitüntető eseményeként fogok őrizni birtokomban. Külön értékelem, úgy önkormányzati, mint RMDSZ-es vonalon való megkülönböztetett figyelmét. A magam értékelése helyett azonban inkább nagyszerű és közismert költőnk, Mécs László verssorait idézem: Én magyarságom soha nem tagadtam, de soha nem is kérkedtem vele, nem pávatoll: egy mártír – pillanatban csak a bőrömmel együtt jönne le”, írja a volt megyés püspök, aki gondolatait azzal zárja: bizonyára sok irigye lesz amiatt, hogy egy ilyen értékes ajándékot birtokol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!