ERDON Helyi hírek

2012.08.04. 10:57

Nyilatkozat a nagyváradi magyarverés tárgyában

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy miután évekig a román-magyar nemzetiségi ügyek megnyugodni látszottak, most újra magyarverésről kapunk híreket.

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy miután évekig a román-magyar nemzetiségi ügyek megnyugodni látszottak, most újra magyarverésről kapunk híreket.

Ez a tény aggodalommal tölt el bennünket, főként akkor, ha őszintén hisszük, hogy egy európai demokráciában élünk. Nem akarunk összefüggéseket keresni, de úgy gondoljuk, hogy ennek a szomorú eseménynek köze lehet a múlt vasárnapi sikertelen népszavazáshoz, annak eredményéhez és az azóta sem szűnő magyarokat gyalázó retorikához.

Ha ez a helyzet elharapódzik, nemcsak a magyar közösséget érintheti negatívan, de Románia amúgy is megtépázott nemzetközi megítélése szempontjából is káros lehet.

Felkérjük az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent az ügy tisztázása és a hasonló jelenségek megismétlődésének elkerülése végett. Ez közös érdek!

Erdélyi magyar közösségünkért való aggódásunknak adunk hangot ezúton annak reményében, hogy a demokrácia mellett állást foglaló magyarság nem válik a többségi nacionalizmus céltáblájává.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetei

Nagyvárad, 2012. augusztus 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!