ERDON Helyi hírek

2012.08.06. 14:02

Még vannak helyek a Partiumi Keresztény Egyetemen

Lezárult a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) a júliusi felvételi, amelynek eredményeit már múlt héten kihirdették. Az alábbiakban a megmaradt helyek számát ismertetjük.

Lezárult a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) a júliusi felvételi, amelynek eredményeit már múlt héten kihirdették. Az alábbiakban a megmaradt helyek számát ismertetjük.Az egyetem alapszakára összesen 210 hallgatót anyakönyveztek. A tizenhárom alapszakon még néhány ingyenes hely is maradt azoknak, akik a szeptemberi felvételire jelentkeznek majd. Az alábbiakban a PKE őszi pótfelvételijére javasolt helyek számát közöljük: Tanítóképző szakon még két ingyenes és 19 tandíjas hely van; Német nyelv és irodalom szakon három ingyenes, 25 tandíjas, míg a Magyar nyelv és irodalom szakon egy ingyenes és 14 tandíjas hely maradt; az Angol nyelv és irodalom, valamint az Angol-román nyelv és irodalom szakon már elfogytak az ingyenes helyek, előbbinél 16, míg utóbbinál 25 tandíjas helyre várják a felvételizőket. A Szociális munka, Szociológia és Filozófia szakokon hét, öt és kilenc ingyenes hely maradt, valamint 18, 19 és 12 tandíjas. Menedzsment szakon hét ingyenes és 44 tandíjas hely van, a Bank és pénzügy szakon 18 tandíjas hely maradt. Turisztika szakon is van még nyolc tandíjmentes hely és 44 fizetéses, ezzel szemben a Reklámgrafikán minden ingyenes hely betelt és még kilenc tandíjasra lehet jelentkezni. Végezetül a Zenepedagógia szakon öt ingyenes és 15 tandíjas hely van.

Mesteri helyek

A PKE magiszteri képzésére a 81 beiratkozóból összesen 67 hallgatót anyakönyveztek. A hét mesteri szakon még 18 ingyenes helyre lehet bejutni az őszi pótfelvételin. A Filozófia és művészet a nyilvános térben képzésen megteltek az ingyenes helyek, 22 tandíjasra várják a jelentkezőket. Többnyelvűség és multikulturalitás szakon a felvételi vizsgákat augusztus 4-én szervezték meg, az ingyenes helyek itt is elfogytak, 14  tandíjas helyre lehet még jelentkezni az őszi pótfelvételin. Az Európai szociálpolitikák szakon hét tandíjmentes és 17 fizetéses, míg a Vallástudományokon hét ingyenes és 21 tandíjas helyre lehet jelentkezni. A Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje és a Vizuális kommunikáció szakokon már nincs ingyenes hely, előbbinél 12, utóbbinál 14 fizetéses hely maradt. Végezetül pedig a Zeneművészet a kortárs kultúrában elnevezésű magiszteri képzésen 4 tandíjmentes és 26 tandíjas hely van.

Időpontok

A PKE-n az őszi pótfelvételi időpontok a következők: az alapszakok esetében a beiratkozás szeptember 10–18. között zajlik majd, szeptember 19-én tartják meg a vizsgákat, ugyanezen a napon hirdetik ki az eredményeket és ugyanekkor bonyolítják le az anyakönyvezést is. A magiszteri képzésekre jelentkezők szeptember 10–20. között iratkozhatnak be az általuk választott szakra. A vizsgák szeptember 22-én lesznek, ugyancsak ezen a napon hirdetik ki az eredményeket és lehet majd beiratkozni is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!