ERDON Helyi hírek

2012.08.02. 14:49

Kézműves tábor Kiskerekiben

Bihar megye - Egy hetes kézműves tábort tartottak a kiskereki iskolában még a szünidő elején, melynek során szárnyaló fantáziáról tanúskodó alkotások készültek.

Bihar megye - Egy hetes kézműves tábort tartottak a kiskereki iskolában még a szünidő elején, melynek során szárnyaló fantáziáról tanúskodó alkotások készültek.A tanév befejezése nem jelenti, hogy teljesen megszűnik a kapcsolat iskola és tanuló, tanító és tanár között. Hogy rosszul ne essen a hirtelen jött vakációban az iskolától való elszakadás, a legtöbbször még valamilyen programra kerül sor a legtöbb tanintézetben rögtön a vakációzás elején. Így történt ez a kiskereki iskolában is, ahol egy csodálatos alkotó hétnek adott otthont az intézmény Boros Etelka Gyöngyi tanító néni vezetésével. Elnézve az elkészült alkotásokat megállapíthatjuk, hogy mennyi kézügyesség és szorgalom szorult bele azokba a tanulókba, akiknek év közben annyi nehézséget okoz - okozott még a házi feladatok elkészítése is. Igaz, itt már felszabadultan, nem rettegve az osztályozás esetleges negatív következményeitől szárnyalhatott a fantázia, és készültek el a szebbnél szebb és változatos alkotások.

A kreativitás bizonyítékai

A nagy igyekezet hangulatát egészen biztosan nem adhatja vissza egyetlen fénykép sem, de a jelenlévők és az elkészült művek bizonyíthatják – ahogy mondani szokták – nem babra ment a játék, és valóban szívvel lélekkel készítették munkáikat. Csodaszámba ment, ahogyan az egyszínű anyag néhány madzag, csomó és festés után a szivárvány minden színében tündökölt. Ugyancsak elnézve a készülő és elkészült agyagtálakat, vázákat és más egyéb figurákat a virágcsokroktól egészen a festett tojásokig, a gombszemű fejektől a fakanálbábukig és álarcokig, csak ámulattal lehet megállni a fantázia és kreativitás eme bizonyítékai láttán. Összegezve a látottakat elmondható, hogy most már jöhet a jól megérdemelt pihenés, a szabadság tanítónak és tanulónak egyaránt, készülve egy újabb iskolai évre.

Székely István,

asszonyvásári lelkész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!