ERDON Helyi hírek

2012.08.23. 17:21

Egy „project” valós története

Portálunkon is olvashattak a Project X buliról, amelyre hétfőn került sor Nagyváradon, és amelyre több száz fiatal gyűlt össze: a party híre jórészt a Facebookon, illetve „szájról szájra” terjedt.

Portálunkon is olvashattak a Project X buliról, amelyre hétfőn került sor Nagyváradon, és amelyre több száz fiatal gyűlt össze: a party híre jórészt a Facebookon, illetve „szájról szájra” terjedt.

 

A kezdeményezésnek külön oldalt is készítettek a közösségi portálon, amelynek kommentjei már sejtetik, hogy a történetnek itt nincs vége: bár vannak olyan vélemények is, hogy „ennek a bulinak egyszer volt varázsa, egyszer volt szép”, sok bejegyzés azt mutatja, hogy bizony már érlelődik a következő… Az éjszakának a története nagyrészt rekonstruálható ugyan a kommentek alapján, mégis úgy gondoltuk, hogy a leghitelesebb forrást, a Project X kezdeményezőjeként „megjelölt” Varga Eriket keressük meg, hogy mesélje el, mi is történt azon a nevezetes augusztus 20-i éjszakán.

Kell egy buli…

Erik csütörtökön édesapjával, Varga Elemérrel együtt kereste fel szerkesztőségünket, és beszámolójából kiderült: őt lepte meg a legjobban, amikor egyszer csak több száz fiatal lepte el a buli helyszínéül szolgáló ház kertjét, udvarát – és az utcát. Tudta, hogy ebből baj lesz, de ekkor már nem volt visszaút…

Már a nyár elejétől tervezgették a barátokkal, osztálytársakkal, hogy össze kellene hozni egy bulit, azonban mindez egészen augusztusig csak terv maradt, hiszen a nyáron mindenki el volt utazva nyaralni, különböző táborokba. Erik júniusban lett 14 éves, aminek megünneplésére akkor nem volt lehetőség, így igazából ezt is pótolni kívánta most, amikor pár barátjával együtt elhatározta, hogy nagymamájának a váradi Tüdőszanatórium környékén lévő házánál bulit szerveznek. 10–15 olyan személy volt, akikről biztosan tudták, hogy ott lesznek, és mivel szerették volna a résztvevők számát 30-ra „feltornázni”, szervezkedni kezdtek, meghirdették a Facebookon is a party hírét. A visszajelzések alapján már 30–40 résztvevő volt biztosra vehető, az utolsó napokban pedig látszott, hogy még ennél is többen is lesznek, mesélte Erik, azonban arra a kisebb tömegre nem számított, ami a találkozóhelyül megjelölt nagyváradi vasútállomáson fogadta a party napján. A ház, a kert, az utca egyszer csak tele lett, emlékezett vissza. A zenét még be sem indíthatták, épp csak összeszerelték és próbálgatták a DJ-k a felszerelést, a szomszédok már szóltak, hogy értesítették a rendőrséget és Erik szüleit. – Este tíz óra körül hívtak a szomszédok, hogy mi történik a háznál – vette át a szót Varga Elemér. – A feleségemmel rögtön kimentünk. Ekkor legalább száz fiatal volt a háznál, de nagyon sok olyan autóval találkoztunk, amelyek már lefele tartottak. Mire a rendőrség 11 óra körül kiért, a bulinak már vége volt, a szemetet is összeszedtük. 300 lejre büntettek meg csendháborítás miatt. Erik azt mondta, hogy ő fizeti ki, ez az ő felelőssége – fogalmazott Varga Elemér, hozzátéve: ezúton is elnézést kérnek a szomszédoktól az okozott kellemetlenség miatt, mindez nem ebben a formában volt eltervezve.

Érezzék jól magukat!

Kérdésünkre, hogy mire gondolt, amikor egyszer csak több száz ember nyüzsgött a partyn, Varga Erik így fogalmazott: arra, hogy ezt már úgysem ússza meg, és ha nem is ennyi ember számára tervezték a bulit, ha már eljöttek, akkor érezze mindenki jól magát… Nos, a Facebookon olvasható kommentek szerint Eriknek ez a kívánsága teljesült, és az is kiviláglik, hogy nagyon sok résztvevő számára itt még nem ért véget az éjszaka. Több helyen összeverődtek kisebb-nagyobb csoportokba a fiatalok, és útban hazafelé már a taxisok is jelezték, hogy hallották „a nagy buli hírét”, ami a hegyen volt…

Tököli Magdolna

A témával kapcsolatos bejegyzés a Blogoszon: Ezek a mai öregek…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!