ERDON Helyi hírek

2012.07.01. 10:32

VIII. Hegyközpályi Községi Napok

Sokan kilátogattak a hegyközszáldobágyi akácos rétre, ahol megrendezésre került a VIII. Hegyközpályi Községi Napok, a helyi óvodások, iskolások, ismert előadók és sztárvendégekkel.

Sokan kilátogattak a hegyközszáldobágyi akácos rétre, ahol megrendezésre került a VIII. Hegyközpályi Községi Napok, a helyi óvodások, iskolások, ismert előadók és sztárvendégekkel.Még a délutáni negyven fokos kánikula sem szegte kedvüket mindazoknak akik kilátogattak a Hegyközszáldobágy határában kialakított kulturális térre. Elsőként a hegyközpályi mazsorett tánccsoport mutatott be egy szép koreografált összeállítást, majd a hegyközpályi óvodások magyartánc bemutatóját láthattuk, a nagyok moderntáncát, őket ismét a kisiskolások moderntánca, akik betanították őket, Tóth Olga tanítónő és Imre Julianna óvónő. A csoportok lelkesen teljes,odaadással ropták a táncot igazi ifjú tehetségek módjára amire büszkék is a felkészítő tanáraik a közönség pedig hatalmas tapssal jutalmazta munkájukat. Az egyes előadások közben a magyarországi testvér település Hosszúpályi nyugdíjas egyesület tánccsoportja a Vadrózsák, mutatott be egy-egy változatos összeállítást. Ismét felléptek a hegyközcsatári Bad Girls lányok nagy sikerrel, Kurucz Anita és táncosainak előadása tetszett a közönségnek. A nagyáradi Living at five új összeállításban mutatkozott be a hegyközpályi közönségnek egy igen változatos szép összeállítással a két szóló énekes Oláh Réka és Fazekas Kriszta hangja visszhangzott a völgyben.

Karate bemutató

A szépen koreografált táncokat egy hagyományos karate bemutató követett, törtek a cserepek, deszkák, de mindenkit arra kértek, hogy ne próbálkozzon senki, hiszen ehhez komoly felkészültség szükséges. A székelyhídi Control Dance Group ismét hozta a tőlük megszokott formát, ügyes szépen koreografált táncösszeállításukkal lenyűgözték a jelenlévőket, hiszen ők visszajáró fellépők Hegyközpályiban. Közben megérkezett a sepsiszentgyörgyi Insect együttes akik humoros mulatós előadásukkal több ezer rajongót vonzottak a száldobágyi akácos rétre, a közönség együtt énekelt és mulatott a sztárokkal. A másfél órás koncertet a magyarországi L.L. Junior követett, igaz ez már egy más stilús volt de a jelenlévők épen olyan odaadással tombolták végig az előadást, mint az őket megelőző mulattatókkal. A sztár együttesek koncertjét egy szabadtéri, reggelig tartó diszkó követte.

Tóth Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!