ERDON Helyi hírek

2012.07.08. 19:02

Várnapok két helyszínen is

Nagyvárad- Nem kedvezett az időjárás az idei Várnapoknak: péntek délután az eső, szombaton pedig a kánikula taszította az érdeklődőket. Külön voltak román és magyar rendezvények, két helyszínen.

Nagyvárad- Nem kedvezett az időjárás az idei Várnapoknak: péntek délután az eső, szombaton pedig a kánikula taszította az érdeklődőket. Külön voltak román és magyar rendezvények, két helyszínen.

 

Kis túlzással élve azt is lehetne mondani, hogy unalomba fulladt az idei Várnapok rendezvénysorozat, mely ezúttal két helyszínen zajlott. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy csak az önkormányzat által lebonyolított programok iránt volt gyér az érdeklődés, különösen a szombat délutáni órákban, amikor a debreceni Bordó Sárkány Régizene Rend együttes tagjain, a szászmeggyesi lovagokon, az íjászokon és a kézműveseken kívül alig lehetett látni érdeklődőket a vársáncban. Mindehhez bizonyára a nagy hőség is hozzájárult, bár interaktív rendezvényekből nem volt hiány: aki akart, célba lőhetett nyílvesszővel, vagy hódolhatott képzőművész hajlamainak a Nagyváradi Egyetem Vizuális Művészetek Karának, illetve a képzőművész egyesület tagjainak jóvoltából, és az említett lovagok fegyvereihez is hozzá lehetett nyúlni, illetve a kevésbé veszélyeseket kézbe lehetett venni.

Külön rendezvények

Egyébként a Polgármesteri Hivatal által meghívott együttesek közt az említett cívisvárosin kívül nem voltak magyarok, ezért az RMDSZ-frakció külön rendezvényeket szervezett szombat és vasárnap a Nyári színházban. Feltűnő volt viszont, hogy a bejárathoz valakik táblát helyeztek ki, melyen egy nyílvessző mutatta az irányt, hogy itt nincs semmifajta esemény, azok odébb, a vársáncban vannak... Ezzel együtt a hangok kiszűrődtek, így sokan betértek, s szinte telt ház előtt lépett fel a Szőcs Lőrincz prímás által vezetett Kovász Nótazenekar tagjai (Antal Sándor- brácsa, Bartalis Botond- cimbalom és Veres Lóránt- nagybőgő), akikhez Kiss Csaba, Molnár Júlia, Tasnádi Ferenc és Tasnádi Melinda előadóművészek is csatlakoztak. Jó hangulat alakult ki, többen együtt énekeltek vagy csak dúdolták a magyar nótákat és operett slágereket a fellépőkkel. Az i-re a pontot aztán a Szigligeti Színház művészeinek a produkciója tette fel, akik a Köszönöm, hogy imádott című előadással, vagyis régi filmslágereknek az éneklésével készültek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!