ERDON Helyi hírek

2012.07.09. 14:20

Vakációs bibliahét Várad-Rogériuszon

Július 9-én kezdetét vette a Vakációs Bibliahét a Nagyvárad-rogériuszi Református Egyházközség szervezésében. Az első napon is nagy volt az érdeklődés.

Július 9-én kezdetét vette a Vakációs Bibliahét a Nagyvárad-rogériuszi Református Egyházközség szervezésében. Az első napon is nagy volt az érdeklődés.Ezen a héten a várad-rogériuszi református templomban tartanak Vakációs Bibliahetet 5-12 éves korú gyermekeknek, Ezt látnod kell címmel. A foglalkozások 9-13 óra között zajlanak. Már az első nap is sok gyermek érkezett, de a szervezők a továbbiakban is szeretettel várják a fiatalokat, akik játékos programokon keresztül ismerkedhetnek meg különböző bibliai történetekkel. Berke Eszter segédlelkész elmondta, hogy az első négy napon Elizeus próféta életéből ismerhetnek meg egy-egy csodát a résztvevők, míg az ötödik napon Jézus csodájával, amikor egy vak embert gyógyított meg. Hozzátette, hogy a programok lényege az, hogy a vallástanárok úgy beszéljenek Isten gondoskodásáról, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését. A Vakációs bibliaheti alkalmon minden nap játékkal és énekléssel kezdődik,  megbeszélik az adott nap bibliai történetét, majd közös barkácsoláson és kézimunkán vesznek részt a gyerekek.

Bibliai történetek

A kicsikkel a vallástanárnők foglalkoznak, de a gyülekezet ifjúsági csoportja is sokat segít. Szombaton délelőtt a bibliahét keretén belül játéknapot tartanak, amelyen a résztvevők átismétlik a hét során tanultakat. Július 15-én vasárnap a délelőtt 11 órás istentisztelet keretén belül a gyerekek egy rövid műsort adnak elő a tanultakból. Berke Eszter kifejtette, hogy a bibliaheti alkalmakon, fiatal korban a gyerekek lelkében könnyebb elhinteni az evangélium magvait. Az egész éves vallásoktatás is sokat számít, de az ilyen egy hetes játékos programok is nagyon fontosak. A felnőttek sokszor a gyerekeken keresztül kapcsolódnak be gyülekezeti életbe és a szerepek megfordulnak, nem a szülő viszi templomba a gyermeket, hanem a gyermek a szülőt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!