ERDON Helyi hírek

2012.07.10. 13:31

Vakációs bibliahét: Jézus és a szombat

Ezen a héten a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségben is Vakációs bibliahetet tartanak gyermekeknek Jézus és a szombat címmel.

Ezen a héten a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközségben is Vakációs bibliahetet tartanak gyermekeknek Jézus és a szombat címmel.Július 9-én vette kezdetét a Vakációs bibliahét a Nagyvárad-újvárosi Református Egyházközségben. A gyerekeket ezen a héten július 13-ig, péntekig várják. A bibliahét keretében minden nap 10 órától kezdődik a program rövid áhítattal, majd a vallástanárnők, Papp Anikó és Szilágyi Judit különböző bibliai történetekkel ismertetik meg a gyerekeket, például a gyógyítással kapcsolatos történetekkel, a szombati kalásztépéssel stb. A történet mesélésében a kicsik interaktívan vesznek részt. A bibliahét során nagy figyelmet fordítanak az imádkozásra is. A gyerekek megtanulhatják, hogy ne ragaszkodjanak a már előre megírt sorokhoz mindig, hanem a korlátok közül kilépve szabadon is megfogalmazhatják imádságukat. A foglalkozások során a tanárnők a résztvevő gyerekeket két csoportra osztják, az egyik csapat az elhangzott bibliai történet alapján kézimunkázik, a többiek Erdődi Enikő pedagógus vezetésével énekeket tanulnak, majd ha elkészültek, cserélnek. Délben a gyerekek uzsonnát kapnak, amelyet a gyülekezeti ifjak és a nőszövetség tagjai felváltva készítenek el. A kicsik mindennap különböző kézműves foglalkozáson is részt vesznek, délután 13 óráig. Hétfőn a gyerekek szalmakoszorút fontak, kedden pedig az üvegdíszítés rejtelmeibe nyerhettek bepillantást. Július 15-én a vasárnapi istentisztelet keretében a gyerekek egy kis előadás során bemutatják a héten tanult aranymondásokat, énekeket és elmondják saját fogalmazású imádságukat is. A vakációs bibliahét során készült kézműves munkákat ki fogják állítani.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!